Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Lider pokreta za neovisnost Kalifornije objavio da se seli u – Rusiju

Lider pokreta za neovisnost Kalifornije objavio da se seli u – Rusiju

kalifornija-odcjepljenjeOBZNANIO I DA POVLA─îI INICIJATIVU ZA CALEXIT – DODU┼áE, NE SPOMINJU─ćI NI FBI NI CIA …

Lider pokreta ‘Yes California’, koji se zala┼że za osamostaljenje najbogatije ameri─Źke savezne dr┼żave – Louis Marinelli – objavio je da ─çe se preseliti u Rusiju.

Svoju odluku obrazlo┼żio je rije─Źima:

“U Rusiji sam na┼íao novu sre─çu, ┼żivot bez briga, uzbu─Ĺenja i nezadovoljstava … Zato, ako je Rusija spremna da mi da stalni boravak – u njoj ─çe biti moja ku─ça”.

Kako je prenio Business Insider, Marinelli – koji je inicijator takozvanog Calexit-a – objavio je da opoziva peticiju koju su potpisivale prista┼íe neovisnosti Kalifornije jer ne namjerava se u nju (iz Rusije) vra─ça u skorije vrijeme.

O┼żujska anketa Rasmussen reports pokazala je da se vi┼íe od 30 posto Amerikanaca ne protivi odcjepljenju Kalifornije.

Krajem sije─Źnja je u toj dr┼żavi SAD po─Źelo potpisivanje Marinelijeve “Peticije za nezavisnu Kaliforniju”.

On je poslije pobjede Donalda Trumpa izjavljivao da je njegov dolazak na vlast “vjetar u le─Ĺa neovisnosti Kalifornije”.

Marinelli posljednjih godina nije krio svoju naklonost prema Rusiji i Vladimiru Putinu kao “svjetioniku” za sve suverenisti─Źke i antiglobalisti─Źke pokrete u svijetu. Ipak je njegova odluka da napusti Kaliforniju i odustane od daljnje borbe za njenu neovisnost – vi┼íe nego neo─Źekivana.

Vjerojatno nije slu─Źajno ┼íto on sve svodi na osobni plan: odlu─Źio sam da se trajno preselim u Rusiju …

Ne treba isklju─Źiti vjerojatnost da su mu ameri─Źke tajne slu┼żbe “pomogle” da obustavi daljnju politi─Źku borbu, da povu─Źe inicijativu za Calexit i napustiti Sjedinjene Dr┼żave.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,