Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MARINE LE PEN JOŠ JEDNOM OPALILA ŠAMAR EU-u: ‘Maknite tu zastavu iz studija, pa ja želim voditi Francusku ne EU!’

MARINE LE PEN JOŠ JEDNOM OPALILA ŠAMAR EU-u: ‘Maknite tu zastavu iz studija, pa ja želim voditi Francusku ne EU!’

marine-zastavaKandidatkinja Nacionalne fronte za predsjednicu Francuske Marine Le Pen uspjela je još jednom iznenaditi svojom odlučnošću u borbi protiv EU-a

Tako je Le Pen tijekom intervjua za jednu televizijsku kuću zatražila da se makne zastava EU-u iz studija.

Podsjetimo Le Pen svoju kampanju temelji i na odlučnosti da izbavi Francusku iz ralja EU-a tako da će čim stupi na vlast raspisati referendum o izlasku iz EU-a.

Zahtjev Marine Le Pen da se ukloni zastava sa zvijezdama otkrio je novinar odmah na početku.

“Kao uvjet za ovaj intervju zatražili ste da uklonimo zastavu EU-a iz studija koja je trebala stajati iza vas”, kazao je novinar Gilles Bouleau, na što je Le Pen odgovorila:

“Želim biti predsjednica Republike Francuske, a ne Europske komisije, k tome još vjerujem da je EU naštetila našoj zemlji, našim ljudima, na ekonomskoj i društvenoj razini otvarajući granice”, kazala je Le Pen.

Le Pen je u kampanji isticala i kako želi ukloniti zastavu EU iz svih državnih zgrada tako da ovo nije bilo iznenađujuće, ali je potaknula žestoku raspravu na društvenim mrežama pa i reakciju Europske komisije Francuska na Twitteru.

“Ponosni smo na našu zastavu, simbol jedinstva, soldiranosti i humanosti među narodima Europe. Ne skrivajmo je”, kaže Europska komisija.

 

 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,