Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DAILY MAIL sa svoje stranice uklonio tekst koji točno opisuje plan SAD-a da izvede kemijski napad koji će podmetnuti Assadu

DAILY MAIL sa svoje stranice uklonio tekst koji točno opisuje plan SAD-a da izvede kemijski napad koji će podmetnuti Assadu

daily-napad-sirijaSa glavne web stranice britanskog lista Daily Mail nestao je članak objavljen 29. siječnja 2013. godine objavljen pod naslovom “SAD podržale plan izvođenja kemijskog napada u Siriji za koji će biti optužen Assadov režim”

Autor tog teksta bila je Louise Boyle, a otvoreno je pisala da taj “kemijski napad” treba biti izgovor za pojačavanje operacija američke koalicije u Siriji.

Britanski list se pritom pozvao na dva tada općepoznata elektronska pisma dvojice visokorangiranih suradnika tvrtke Brito Defence, sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

U tim pismima se govorilo da je Bijela kuća odobrila izvođenje kemijskog napada u Siriji za koji bi bilo moguće optužiti sirijskog lidera Bashara Assada.

Čak se ukazivalo da će taj “kemijski napad” izvesti sirijski pobunjenici, a da će ga isfinancirati Katar.

Boyle je u članku precizirala da je ta dva pisma otkrio i učinio dostupnim “jedan malezijski haker”.

Daily Mail zasad nije objasnio zbog čega je njen tekst naprečac – nakon gotovo pune četiri godine – nestao sa stranice lista.

Zahvaljujući web arhivi omogućili smo vam da pogledati taj članak:

http://web.archive.org/web/20130129213824/http://www.dailymail.co.uk/news/article-2270219/U-S-planned-launch-chemical-weapon-attack-Syria-blame-Assad.html
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,