Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKA PONIŽENA! RUSI PITAJU GDJE JE NESTALO 36 PROJEKTILA ‘TOMAHAWK’ ISPALJENIH NA SIRIJU?

AMERIKA PONIŽENA! RUSI PITAJU GDJE JE NESTALO 36 PROJEKTILA ‘TOMAHAWK’ ISPALJENIH NA SIRIJU?

toma-napadSamo su 23 rakete, od 59 koliko ih je lansirano s američkih razarača, doletele do vojne baze u Siriji, priopćio je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov

“Masovni američki raketni napad na sirijsku zračnu bazu u pokrajini Homs Al-Shayrat je imao izuzetno nisku borbenu učinkovitost”, rekao je službeni predstavnik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao “da je od 59 projektila, ispaljenih s američkog razarača, samo 23 pogodilo bazu sirijske vojske Al-Shayrat, a gdje je palo preostalih 36 nije poznato”.

Predstavnik ruskog Ministarstva obrane je rekao da su u napadu uništeni skladište materijala i tehničke opreme, obrazovne zgrade, blagovaonice, šest hangara za popravak zrakoplova MiG-23, te jedan radar.

General Konašenkov, pozivajući se na podatke iz sirijskog zrakoplovnog zapovjedništva, rekao je kako se dva sirijska vojnika nakon američkog napada vode kao nestali, a četvorica su poginula. Šestoro ih ranjeno tijekom požara.


Nakon ruskog Ministarstva vanjskih poslova, rusko Ministarstvo obrane je navelo da je američki napad flagrantno kršenje Memoranduma o prevenciji incidenata u Siriji i da obustavlja suradnju s Pentagonom.

Osim toga, rusko Ministarstvo obrane je zatražio da SAD pruže “nepobitan dokaz” da je kemijski napad na Khan Sheikhoun u pokrajini Idlib provela upravo sirijska vladina vojska.

Konašenkov je naglasio da Rusija smatra da su ove optužbe neutemeljene i da je tamo uništeno postrojenje u kojem su bile komponente za proizvodnju kemijskog oružja.

General Konašenkov je također rekao da je rusko Ministarstvo obrane sada planira ojačati i poboljšati učinkovitost sirijskih sustava protuzračne obrane.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane je također istaknuo da je američki napad krstarećim projektilima pripremljen unaprijed, te da je ranije poduzeto niz obavještajnih i izvođačkih mjera za planiranje i pripremu misije, te da su projektili bili u punoj spremnosti za lansiranje.

Podsjetimo da je Moskva, kao odgovor na napad Washingtona na Siriju, suspendirala Memorandum o sprečavanju incidenata i jamčenju sigurnosti civilnog zrakoplovstva tijekom operacija u Siriji, koji je potpisan sa Sjedinjenim Američkim Državama.
 
(logicno.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,