Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKE FEMINISTIČKE MAME NAPRAVILE ‘HIDŽAB BARBIKE’ KAKO BI SE BORILE PROTIV RASIZMA

AMERIČKE FEMINISTIČKE MAME NAPRAVILE ‘HIDŽAB BARBIKE’ KAKO BI SE BORILE PROTIV RASIZMA

hidzab-amerikaHidžab je simbol islamskog brutalnog ugnjetavanja žena

Tri mame u Pittsburghu su napravile „Hello hidžab” Barbike koje nose islamske maramame i potiču „uključivost” i borba protiv rasizma, vjerojatno nesvjesne činjenice da je hidžab simbol islamskog brutalnog ugnjetavanja žena.

Gisele Fetterman, Safaa Bokhari i Kristen Michaels su prenamijenite hidžabe da bi stvorile velove za lutke Barbie, tako da se djeci više sviđa biti okružen pokrivenim muslimankama, piše IW.

„Oni će to zapamtiti u svojoj memoriji za vrijeme igre sa “hidžab barbikama”. Djeca će odrasti u dječju generaciju, koja koristi lutke za igranje koje izgledaju drugačije od njih”, objasnila je Fetterman.

Rekla je da je ideja došla do nje nakon što je shvatila da niti jedna lutka njezine kćeri ne izgleda poput njezinih muslimanskih prijatelja.

No, iako je priznala da su primili kritike na „Hello hidžab” Barbiku, ekipu to nije omelo, s napomenom da negativnost „samo nastavlja poticati potrebu za ovakvim projektom.”

Prema web stranici „Hello hidžab” lutke će biti dostupne od 1. travnja (ne, na žalost, to nije Prvoaprilska šala), i „100% prihoda će ići kao podrška organizacijama koje štite čast naše multikulturalne zajednice.”

„6 dolara vrijedni hidžabi za Barbiku dolaze sa karticom koja objašnjava što je hidžab”, javlja RT. Drugim riječima, opis na kartici negira da je hidžab upravo ono što je – međunarodni simbol ugnjetavanja žena koji najviše ističe mizoginijski sustav vjerovanja na planeti.

„Barbikama se igraju po cijelom svijetu”, rekla je Michaels. „A tu su i muslimanske žene u Americi koje su Amerikanke i koje nose hidžab, i također muslimanske žene u Americi koji nisu Amerikanke i nose hidžab, i oni bi trebali biti dobrodošli ovdje.”

Što je sljedeće? Da li će one proizvoditi liniju „napada kiselinom” Ken lutke kojom će se dodatno dodvoriti islamu?

Možda mame mogu ponuditi paket Barbie lutki koji uključuje minijaturno kamenje tako da djeca mogu vježbati kamenovanje žena preljubnica?

Možda bi set Barbie dodataka trebao uključivati skupinu muških lutaka tako da djeca mogu naučiti i vježbati „igru taharrush”, inače poznata kao igra silovanja, gdje se cilja žene, osobito one koje ne nose hidžabe, za grupno silovanje.

Barem neće biti potrebno proizvesti liniju Barbika pod nazivom „sakaćenje ženskih genitalija” jer one za sada nemaju genitalije.
 

 
Hidžab predstavlja islamsko patrijarhalno ugnjetavanje žena. Napori ljevičara da ga ponovno karakteriziraju kao feminističke simbol, pojačan je tijekom nedavnog „Marša žena” u ožujku, što nije samo smiješno, već je i odvratno.

Tijekom moderne povijesti, stvarne muslimanke feministice su pokušale odbaciti hidžab kao dio svoje očajničke borbe za oslobođenjem, a posebice Huda Shaarawi, koja je osnovala egipatsku feminističku Uniju 1922. godine, što je potaknulo Muslimanke da odbace svoje velove.

Video snimka na oslobođenim područjima Sirije i Iraka pokazuje muslimanke kako odbacuju i pale velove koje su ih natjerali da nose ISIS-ovi džihadisti.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,