Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRAVI DR┼ŻAVNIK: Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov demonstrativno odbio primiti povjerenika EU – Johannesa Hahna

PRAVI DR┼ŻAVNIK: Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov demonstrativno odbio primiti povjerenika EU – Johannesa Hahna

ivanov-hanMakedonski predsjednik Gjorge Ivanov nastavlja se dr┼żati kao dr┼żavnik kome je sudbina vlastite zemlje na prvom mjestu

Kao neucjenjeni dr┼żavnik.

Njegov kabinet je priopćio da se on neće sresti sa povjerenikom za susjedsku politiku i proširenje Europske unije Johannes Hahnom i trojicom europoslanika koji borave u Skoplju.

Formalno obja┼ínjenje glasi: predsjednik Ivanov se iz posjeta Ma─Ĺarskoj vra─ça kasno nave─Źer i ne postoje uvjeti da do susreta do─Ĺe. Me─Ĺutim, “kasni povratak” iz Budimpe┼íte je samo dobrodo┼íli izgovor. Dojam je da Ivanov ne bi demonstrativno primio Hahna ni da se dosa─Ĺuje u Skoplju.

Kabinet Ivanova je otkrio da je Samuelu ┼Żbogaru, koji predstavlja EU u Skoplju, bilo prenijeto: da je predsjednik Makedonije svoje stavove izlo┼żio Hahnu 10. velja─Źe i da su ti stavovi ostali nepromijenjeni.

┼áto je jo┼í va┼żnije: da je Ivanov nedvosmisleno rekao Hahnu da mandat za formiranje vlade ne─çe dati (Zoran Zaev) sve dok prethodno ne bude javno osu─Ĺena i odba─Źena platforma iz Tirane.

Kabinet Ivanova – da bude jo┼í jasnije ┼íto ┼íef dr┼żave misli o dr┼żanju i Europske unije i samog Hana povodom makedonske krize – jo┼í je (u njegovo ime) javno posavjetovao europskom povjereniku da u terminu koji je bio planirao za susret s njim primi predstavnike gra─Ĺanske inicijative “za zajedni─Źku Makedoniju” koji se vi┼íe od 20 dana na ulicama Skoplja i drugih makedonskih gradova protive nasilnoj, u Tirani isplaniranoj rekompoziciji svoje dr┼żave.


Hahn se, ina─Źe, danas susreo sa albanskim liderima. U njegovoj pratnji su Ivo Vajgl, Eduard Kukan i Knut Flekenstein.

Pomalo o─Źajan Hahn je poslije razgovora s ─Źelnikom albanske stranke Besa Bilalom Kasamijem napisao na Twitteru:

“Hitno je potrebna nova vlada da bi se krenulo s reformama. Nema vremena za gubljenje! Skoplju je, nakon posljednje sjednice Europskog vije─ça, otvoren put u EU, ali sat ve─ç otkucava. Potrebno je liderstvo umjesto taktiziranja”, rekao je Hahn.

Dakle, poslije svega: “reforme”, “otvoren put u EU”, “liderstvo” …

U Bruxellesu i Berlinu o─Źito misle da sa Ivanovom mogu golim pritiskom i na silu, da je albanska karta dobra za EU i da garantirano dobiva …

Ako u Makedoniji bukne, marionete Angele Merkel ─çe opet tvrditi da to Rusija stoji iza Ivanova i da ona u svom interesu destabilizira i Makedoniju i Balkan.

U tom duhu ─çe ne┼íto ┼żalosno mrmljati i ovaj Hahn i onaj Beogradu dragi David McAllister.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,