Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Erdogan Turcima u EU: Množite se! Pravite po najmanje petero djece – vi ste budućnost Europe

Erdogan Turcima u EU: Množite se! Pravite po najmanje petero djece – vi ste budućnost Europe

erdogan-euPORUČIO IM DA ĆE TO BITI NAJBOLJI ODGOVOR NA “EUROPSKE NEPRAVDE” KOJE SU MU NANIJETE

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je danas svoje zemljake u Europi imati najmanje petero djece, rekavši da je to najbolji odgovor na europske “nepravde”.

“Odavde kažem mojim građanima, mojoj braći i sestrama u Europi … Obrazujte svoju djecu u boljim školama, idite živjeti u boljim četvrtima. Vozite najbolje automobile. Živite u najboljim kućama. Ne pravite troje, već petero djece. Jer vi ste budućnost Europe”, rekao je Erdogan u gradu Eskišehiru u okviru kampanje za referendum o izmjenama ustava koje bi mu dale veće ovlasti.

Od kako su ministri iz Ankare spriječeni da sudjeluju na skupovima potpore Erdoganu u Europi, turski čelnik je oštrim frazama zasuo zemlje starog kontinenta, posebno Nizozemsku.

On je u nekoliko navrata optužio Europu da se ponaša kao nacistička Njemačka i da diskriminira Turke.

“Ovo je najbolji odgovor na bezobrazluk koji ste pretrpjeli, na neprijateljstvo, na ono što su vam zgriješili”, rekao je Erdogan sunarodnjacima u Europi u uživo emitiranom govoru.

Oko 2,5 milijuna turskih građana s prebivalištem u Europi imaju pravo glasa u svojoj postojbini. Još nekoliko milijuna ljudi koji žive u EU imaju tursko porijeklo.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,