Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN POZVAO NA USTANAK U EUROPI: Dosta je bezbožnika iz Bruxellesa i nezasitnih kapitalista!

VIKTOR ORBAN POZVAO NA USTANAK U EUROPI: Dosta je bezbožnika iz Bruxellesa i nezasitnih kapitalista!

viktor-orbMađarski premijer Viktor Orban pozvao je europske nacionalističke čelnike da ustanu protiv “bezbožnog saveza briselskih birokrata, svjetskih liberalnih medija i nezasitnih međunarodnih kapitalista”

Europska unija prolazi kroz burno razdoblje nakon odluke Britanaca da napuste blok europskih zemalja i u vrijeme rastuće popularnosti stranaka koje zagovaraju nacionalne interese na izborima u Nizozemskoj iu Francuskoj.

Orban, čija stranka Fides izlazi na izbore 2018. nakon dva uzastopna mandata na čelu države, pozvao je nacionalističke čelnike da provedu “duboku, ali mirnu” transformaciju Europe.

“Još uvijek možemo tu rastući energiju nezadovoljstva držati u ustavnim okvirima i izmijeniti europsko carstvo, ali na miran način”, rekao je Orban pred stranačkim pristašama.

Mađarska je pod Orbanom zaoštrila odnose s europskim i svjetskim partnerima zbog ekonomskih i demokratskih pitanja, poput migracija koje premijer smatra prijetnjom društveno-ekonomskom oporavku Europe.

“Da bi sačuvali našu neovisnost moramo se hrabro boriti u bitkama koje stoje pred nama.

Moramo zaustaviti Bruxelles, obraniti naše granice, reći ne masovnim premještanje stanovništva”, istakao je Orban i dodao da vlada mora biti “u rukama nacionalnih snaga”.
 
(vestinet.rs,Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,