Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » TURSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA: ‘U EUROPI ĆE USKORO POČETI VJERSKI RATOVI’

TURSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA: ‘U EUROPI ĆE USKORO POČETI VJERSKI RATOVI’

turska-prosvjedMinistar tvrdi da nema razlike između liberalnih političara i “fašističkih” desničarskih lidera

“Svi oni imaju isti mentalitet. Kamo ćete? Kamo vodite Europu? Započeli ste kolaps Europe. Vučete Europu u ponor. Sveti ratovi će uskoro započeti u Europi”.

Turska vlada komentirala je rezultate izbora u Nizozemskoj. Rekli su kako nema razlike između liberalnih nizozemskih političara i ultradesničarskog “fašiste” Geert Wildersa.

Mevlut Cavusoglu, turski ministar vanjskih poslova, nije pozdravio pobjedu premijera Marka Ruttea i njegove stranke.

“Gotovi su izbori u Nizozemskoj…kada pogledate brojne stranke, vidite kako nema razlike između socijal-demokrata i fašista Wildersa”, izjavio je ministar, prema agenciji Hurriyet.

Cavusoglu najavio svete ratove u Europi

Međutim, Cavusoglu se tu nije zaustavio, nego je najavio sveti rat u Europi:

“Svi oni imaju isti mentalitet. Kamo ćete? Kamo vodite Europu? Započeli ste kolaps Europe. Vučete Europu u ponor. Sveti ratovi će uskoro započeti u Europi.”

Diplomatske tenzije između Turske i Nizozemske tako ne prestaju, nego postaju sve veće.

Podsjetimo, nakon što je nizozemska vlada otkazala skup u Rotterdamu na kojemu se trebao pojaviti Cavusoglu i povukla dozvolu za slijetanje njegovog aviona u zemlju, krenule su političke razmirice.

Hakiranje računa

Erdogan i njegovi ministri počeli su nazivati nizozemsku vladu “fašističkom” i “nacističkom”, dok su vođe Europske unije komentirale kako su ti navodi uvredljivi i “daleko od realnosti”.

Potom su turski hakeri proširili optužbe o nacizmu preko Twitter računa korisnika poput UNICEF-a, Amnesty Internationala, BBC-a Sjeverne Amerike pa i preko japanskog profila Justina Biebera.

Svađa između dviju vlada dovela je do prosvjeda u Turskoj i Europi, piše Independent.

Turci trebaju 16. travnja glasovati o ustavnim reformama kojima bi se ojačale ovlasti predsjednika, a njezini čelnici žele dobiti potporu turske dijaspore.

<<>> MASONERIJA U 19. ST. OBJAVILA KAKO ĆE IZBITI TREĆI SVJETSKI RAT: ‘Vodit će se između cionista i islamskog svijeta!’
 
(index.hr)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,