Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RASPADA SE KRALJEVSTVO VELIKE BRITANIJE: ┼ákotska premijerka raspisuje referendum o odcjepljenju! (VIDEO)

RASPADA SE KRALJEVSTVO VELIKE BRITANIJE: Škotska premijerka raspisuje referendum o odcjepljenju! (VIDEO)

kraljica-britanija-skotskaNavela je da je va┼żno da ┼ákotska poduzme aktivne korake kako bi za┼ítitila svoje interese dok se Britanija priprema iza─çi iz Europske unije

┼ákotska premijerka Nicola Sturgeon najavila je planove za referendum o neovisnosti od Velike Britanije, drugi po redu, u svom klju─Źnom govoru u Edinburgu danas.

U svom obra─çanju priop─çila je da je tra┼żila dozvolu za odr┼żavanje drugog referenduma. Izjavila je i da bi ┼żeljela da se glasovanje odr┼żi izme─Ĺu jeseni 2018. i prolje─ça naredne godine.

ÔÇťSljede─çi tjedan tra┼żit ─çu dozvolu da ┼íkotski parlament postigne dogovor s britanskom vladom oko procedure koja ─çe omogu─çiti ┼íkotskom parlamentu da odr┼żi referendum o nezavisnosti ÔÇť, rekla je, prenosi AFP.

Navela je da je va┼żno da ┼ákotska poduzme aktivne korake kako bi za┼ítitila svoje interese dok se Britanija priprema iza─çi iz Europske unije.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,