Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Saudijska Arabija se sprema protjerati pet milijuna nelegalnih migranata koji bi mogli zavr┼íiti u Europi

Saudijska Arabija se sprema protjerati pet milijuna nelegalnih migranata koji bi mogli završiti u Europi

arabija-imigrantiA ONI ─îINE – ─îAK PETINU SADA┼áNJEG STANOVNI┼áTVA BOGATE ARAPSKE KRALJEVINE

Saudijska Arabija razra─Ĺuje program za deportaciju pribli┼żno 20 posto svog stanovni┼ítva.

Rije─Ź je o protjerivanju iz zemlje pat milijuna nelegalnih migranata!

Program se ve─ç razmatra u konsultativnoj skup┼ítini (┼áura), a njegov inicijator je poznati saudijski zastupnik – doktor Sadka Fadel.

Kako pi┼íe list Al Hayat, vlasti saudijske kraljevine strahuju da ─çe migranti zatra┼żiti “naturalizaciju”, odnosno dr┼żavljanstvo. Zato imaju namjeru preduhitriti takav razvoj doga─Ĺaja.

Me─Ĺutim, skora kampanja istjerivanja nelegalnih migranata u ovoj zemlji nije prva.

Izme─Ĺu 2012. i 2015. iz Saudijske Arabije je bilo protjerano 243.000 Pakistanaca. neki od njih su bili optu┼żeni za “islamski terorizam”.

Masovno doseljavanje u zemlju muslimanskih svetinja po─Źelo je 70-ih godina, u vrijeme tada┼ínjeg naftnog buma.

Došljaci nisu bili potrebni samo saudijskoj ekonomiji.

U toj zemlji ┼żene nemaju voziti automobil, pa su mnogi migranti dobijali posao voza─Źa, a ┼żene spremale po bogatim obiteljima i bile babysitterke.

Saudijci su svoj gastarbajterski sustav nazvali “kafa”, a on – pored ostalog – predvi─Ĺa da migrant ne mo┼że sam promijeniti posao, niti tra┼żiti novog poslodavca.

U saudijskim gradovima su tijekom godina nikla migrantska geta, a 2010. su gastarbajteri – po slu┼żbenoj dr┼żavnoj statistici – ─Źinili 30 posto stanovni┼ítva.

Cijele grane saudijske ekonomije ovise od stranaca, a u zemlji pritom 12 posto stanovnika nema posao (25 posto mladih 75 posto ┼żena).

Suda─Źka elita na deportacije gleda kao na sastavni dio svog programa za ozdravljenje zemlje do 2030. godine.

Evo kakvu politiku provodi jedna od onih zemalja koja je kriva za rat na Bliskom istoku, dok se Europa puni ilegalnim imigrantima, a Viktor Orban je proglašen crnom ovcom radi dizanja ograde na svojoj grnaici.
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , ,