Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Saudijska Arabija se sprema protjerati pet milijuna nelegalnih migranata koji bi mogli završiti u Europi

Saudijska Arabija se sprema protjerati pet milijuna nelegalnih migranata koji bi mogli završiti u Europi

arabija-imigrantiA ONI ČINE – ČAK PETINU SADAŠNJEG STANOVNIŠTVA BOGATE ARAPSKE KRALJEVINE

Saudijska Arabija razrađuje program za deportaciju približno 20 posto svog stanovništva.

Riječ je o protjerivanju iz zemlje pat milijuna nelegalnih migranata!

Program se već razmatra u konsultativnoj skupštini (Šura), a njegov inicijator je poznati saudijski zastupnik – doktor Sadka Fadel.

Kako piše list Al Hayat, vlasti saudijske kraljevine strahuju da će migranti zatražiti “naturalizaciju”, odnosno državljanstvo. Zato imaju namjeru preduhitriti takav razvoj događaja.

Međutim, skora kampanja istjerivanja nelegalnih migranata u ovoj zemlji nije prva.

Između 2012. i 2015. iz Saudijske Arabije je bilo protjerano 243.000 Pakistanaca. neki od njih su bili optuženi za “islamski terorizam”.

Masovno doseljavanje u zemlju muslimanskih svetinja počelo je 70-ih godina, u vrijeme tadašnjeg naftnog buma.

Došljaci nisu bili potrebni samo saudijskoj ekonomiji.

U toj zemlji žene nemaju voziti automobil, pa su mnogi migranti dobijali posao vozača, a žene spremale po bogatim obiteljima i bile babysitterke.

Saudijci su svoj gastarbajterski sustav nazvali “kafa”, a on – pored ostalog – predviđa da migrant ne može sam promijeniti posao, niti tražiti novog poslodavca.

U saudijskim gradovima su tijekom godina nikla migrantska geta, a 2010. su gastarbajteri – po službenoj državnoj statistici – činili 30 posto stanovništva.

Cijele grane saudijske ekonomije ovise od stranaca, a u zemlji pritom 12 posto stanovnika nema posao (25 posto mladih 75 posto žena).

Sudačka elita na deportacije gleda kao na sastavni dio svog programa za ozdravljenje zemlje do 2030. godine.

Evo kakvu politiku provodi jedna od onih zemalja koja je kriva za rat na Bliskom istoku, dok se Europa puni ilegalnim imigrantima, a Viktor Orban je proglašen crnom ovcom radi dizanja ograde na svojoj grnaici.
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , ,