Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Milijuni gra─Ĺana ┼ápanjolske boje se trovanja od strane vlade nakon ┼íto je rijeka pozelenila preko no─çi (VIDEO)

Milijuni gra─Ĺana ┼ápanjolske boje se trovanja od strane vlade nakon ┼íto je rijeka pozelenila preko no─çi (VIDEO)

zelena-rijekaMilijuni ┼ípanjolskih gra─Ĺana u Andori i Katalonije boje da bi mogli biti otrovani od strane vlade nakon ┼íto je rijeka Valira postala svjetlosno zelena preko no─çi

Ista rijeka je bila uzrok prošlogodišnje epidemije gastroenteritisa, a sada su stanovnici zabrinuti da bi oni mogli biti predmet masovnog trovanja od strane vlade ponovo ovaj put.

Kod gra─Ĺana je zelena voda uzrokovala nelagodu, a gradona─Źelnik mjesta Seu d’Urgell je bio prisiljen dati izjavu da bi razjasnio uzrok, pi┼íe Express.

Gradona─Źelnik Albert Batalla je rekao: “To je bezopasna, netoksi─Źna i biorazgradiva boja koja se koristi za istra┼żivanje voda”.

Izjava koju je objavila vlada Andore vlade je dodala: “To je ─Źin koji nema niakakv utjecaj osim na vizualni.”

Boja je dodana u vodu od strane ┼ípanjolskog Ministarstva zdravstva u sklopu nastojanja da se prona─Ĺe izvor pro┼ílogodi┼ínjeg one─Źi┼í─çenja voda koji uzrokovao bolest kod stotine ljudi.

Istra┼żivanje ─çe se nastaviti tijekom slijede─çih osam tjedana, iako se o─Źekuje da se vi┼íe boja ne─çe koristi.

Izbijanje epidemije, po─Źetkom 2016. godine, prisililo je zatvaranje punionice vode Arinsal nakon ┼íto je u prolje─çe otkriveno da je voda bila kontaminirana s norovirusom.

Zatvaranje bi zna─Źilo da vi┼íe od 120.000 boca mora biti povu─Źeno iz opticaja strane dobavlja─Źa Aigues del Pirineu. Na kraju se obi─Źan gra─Ĺanin mo┼że pitati, da li da vjeruje svojoj vladi ili ne.

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,