Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Milijuni građana Španjolske boje se trovanja od strane vlade nakon što je rijeka pozelenila preko noći (VIDEO)

Milijuni građana Španjolske boje se trovanja od strane vlade nakon što je rijeka pozelenila preko noći (VIDEO)

zelena-rijekaMilijuni španjolskih građana u Andori i Katalonije boje da bi mogli biti otrovani od strane vlade nakon što je rijeka Valira postala svjetlosno zelena preko noći

Ista rijeka je bila uzrok prošlogodišnje epidemije gastroenteritisa, a sada su stanovnici zabrinuti da bi oni mogli biti predmet masovnog trovanja od strane vlade ponovo ovaj put.

Kod građana je zelena voda uzrokovala nelagodu, a gradonačelnik mjesta Seu d’Urgell je bio prisiljen dati izjavu da bi razjasnio uzrok, piše Express.

Gradonačelnik Albert Batalla je rekao: “To je bezopasna, netoksična i biorazgradiva boja koja se koristi za istraživanje voda”.

Izjava koju je objavila vlada Andore vlade je dodala: “To je čin koji nema niakakv utjecaj osim na vizualni.”

Boja je dodana u vodu od strane španjolskog Ministarstva zdravstva u sklopu nastojanja da se pronađe izvor prošlogodišnjeg onečišćenja voda koji uzrokovao bolest kod stotine ljudi.

Istraživanje će se nastaviti tijekom slijedećih osam tjedana, iako se očekuje da se više boja neće koristi.

Izbijanje epidemije, početkom 2016. godine, prisililo je zatvaranje punionice vode Arinsal nakon što je u proljeće otkriveno da je voda bila kontaminirana s norovirusom.

Zatvaranje bi značilo da više od 120.000 boca mora biti povučeno iz opticaja strane dobavljača Aigues del Pirineu. Na kraju se običan građanin može pitati, da li da vjeruje svojoj vladi ili ne.

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,