Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLASNOGOVORNICA VANJSKIH POSLOVA RUSIJE SE IZDERALA NA CNN: ‘NE ŠIRITE LAŽI I LAŽNE VIJESTI’

GLASNOGOVORNICA VANJSKIH POSLOVA RUSIJE SE IZDERALA NA CNN: ‘NE ŠIRITE LAŽI I LAŽNE VIJESTI’

zaharova-viejsti“Da li su američki mediji dotaknuli dno?” ona pita

Glasnogovornica Ruski ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova izderala se na dopisnika CNN Internationala, govoreći mu da “zaustavi širenje laži i lažnih vijesti”, dok ju je progonio u svezi najnovijih teorija zavjere o ruskim vezama sa Trumpovom upravom.

Sve se to pojavilo na CNN-u te je objavljen video sa Zakharovom, sa komentarima CNN-ovih novinara:

“Ona i ostali ruski dužnosnici, nisu zadovoljni uopće s načinom na koji se ova politička situacija razvija u SAD-u”, izvijestio je CNN.

“Toksična histerija” je kako to oni nazivaju – ideju da je Rusija intervenirala na neki način na izborima u SAD-u. Oni odbacuju to, naravno”, kaže CNN.

“Naime, glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova, Maria Zakharova, odbacila je snažno ideju da je ruski veleposlanik u SAD-u, Sergej Kislyak, bio na bilo koji način upleten u špijunažu,” nastavlja CNN sa prilogom.

“Gospodin Kislyak je dobro poznati svjetski diplomat, koji je bio zamjenik ministra vanjskih poslova u Rusiji”, objasnila je Zakharova.

“On je komunicirao sa svojim američkim kolegama desetljećima na različitim područjima, a CNN ga je optužio da je ruski špijun, ili da regrutira špijune? Moj Bože – zaustavite širenje laži i lažnih vijesti“, izderala se Zakharova na novinara lažnih vijesti.

“Ovo je dobar savjet za CNN: Molim vas, prestani širiti laži i lažne vijesti”, dodala je ona ogorčeno prije nego se udaljila.
 

 
Kada se izravni prijenos vratio na novianara CNN-a, on i njegovi domaćini su nastavili svoj propagandni spin, implicirajući da je sumnjivo da i ruske vlasti i Trumpova administracija nazivaju CNN ‘lažljivcem’ i ‘lažnim vijestima.

“Dobro, zaustavite širenje laži i lažne vijesti”, to je refren koji smo čuli i na drugom mjestu, i čuli smo ga u još više navrata, od ruskih dužnosnika, također”, zaključio je novinar CNN-a.

“Imam jedno pitanje: je li to dno, koje su američki mediji postigli, ili mogu zaroniti na još veću dubinu”, pitala je Zakharova.

“Mainstream mediji prelaze liniju daleko izvan profesionalne etike i njihove nadležnosti. Oni optužuju i sude jednostavno na osnovu lažnih informacija. “

“Ono što američki mediji sebi dozvoljavaju … je ukupna dezinformacija javnosti u Americi i diljem svijeta”, dodala je.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,