Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » UDARNA VIJEST: Islamska dr┼żava (ISIS) priznala poraz, prelazi u gerilu

UDARNA VIJEST: Islamska dr┼żava (ISIS) priznala poraz, prelazi u gerilu

teroristi-sirija─îelnik teroristi─Źke organizacije ISIS Abu Bakr al-Bagdadi u svom govoru je priznao poraz ISIS-a u nedavnim borbama i pozvao prista┼íe da se sakriju u planinska podru─Źja, priop─çila je televizija “Sumerija”, pozivaju─çi se na izvor u provinciji Niniva

Abu Bakr al-Bagdadi je samoprozvani kalif me─Ĺunarodno nepriznate Islamske Dr┼żave na podru─Źju Iraka i Sirije. Obznanio je stvaranje Islamske Dr┼żave Iraka i Levanta 8. travnja 2013.

“Bagdadi je nazvao svoj govor opro┼ítajnim, objavio ga je me─Ĺu propovjednicima ISIS-a i objasnio ┼íto se doga─Ĺa s grupom. Propovjednici su po─Źeli govoriti o porazima koje trpi grupa u provinciji Niniva i drugim dijelovima Iraka”, javila je televizija i dr┼żavni portal Alarabiya.net.

“Govor je sadr┼żavao poziv teroristima da krenu u te┼íko dostupna planinska podru─Źja Iraka i Sirije”, dodao je izvor.

Ranije je priop─çeno da se ─Źelnici Daesu-a koji se nalaze u zapadnim dijelovima ira─Źkog Mosula spa┼íavaju bijegom iz grada.

Ira─Źke snage zauzele su isto─Źni dio Mosula u sije─Źnju ove godine, nakon 100 dana borbe, a napad na okruge zapadno od Tigra pokrenule su prije tjedan dana.

Vi┼íe stotina ljudi pobjeglo je u pravcu podru─Źja pod kontrolom vlade od ─Źetvrtka, od kojih najmanje 1.200 rano jutros, naveo je jedan od pripadnika elitnih snaga Slu┼żbe za borbu protiv terorizma.

Ira─Źka vojska, policija i elitne snage Slu┼żbe za borbu protiv terorizma i Jedinice za brzo reagiranje sudjeluju u napadima na ISIS (takozvanu Islamsku dr┼żavu) u zapadnom Mosulu, a potporu iz zraka, kao i na terenu, pru┼ża im koalicija predvo─Ĺena SAD.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,