Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » UDARNA VIJEST: Islamska država (ISIS) priznala poraz, prelazi u gerilu

UDARNA VIJEST: Islamska država (ISIS) priznala poraz, prelazi u gerilu

teroristi-sirijaČelnik terorističke organizacije ISIS Abu Bakr al-Bagdadi u svom govoru je priznao poraz ISIS-a u nedavnim borbama i pozvao pristaše da se sakriju u planinska područja, priopćila je televizija “Sumerija”, pozivajući se na izvor u provinciji Niniva

Abu Bakr al-Bagdadi je samoprozvani kalif međunarodno nepriznate Islamske Države na području Iraka i Sirije. Obznanio je stvaranje Islamske Države Iraka i Levanta 8. travnja 2013.

“Bagdadi je nazvao svoj govor oproštajnim, objavio ga je među propovjednicima ISIS-a i objasnio što se događa s grupom. Propovjednici su počeli govoriti o porazima koje trpi grupa u provinciji Niniva i drugim dijelovima Iraka”, javila je televizija i državni portal Alarabiya.net.

“Govor je sadržavao poziv teroristima da krenu u teško dostupna planinska područja Iraka i Sirije”, dodao je izvor.

Ranije je priopćeno da se čelnici Daesu-a koji se nalaze u zapadnim dijelovima iračkog Mosula spašavaju bijegom iz grada.

Iračke snage zauzele su istočni dio Mosula u siječnju ove godine, nakon 100 dana borbe, a napad na okruge zapadno od Tigra pokrenule su prije tjedan dana.

Više stotina ljudi pobjeglo je u pravcu područja pod kontrolom vlade od četvrtka, od kojih najmanje 1.200 rano jutros, naveo je jedan od pripadnika elitnih snaga Službe za borbu protiv terorizma.

Iračka vojska, policija i elitne snage Službe za borbu protiv terorizma i Jedinice za brzo reagiranje sudjeluju u napadima na ISIS (takozvanu Islamsku državu) u zapadnom Mosulu, a potporu iz zraka, kao i na terenu, pruža im koalicija predvođena SAD.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,