Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PRERAĐENA HRANA UMIRE: Nestle dobio najteži udarac u zadnjih 20 godina kako se javno mnijenje preokrenulo

PRERAĐENA HRANA UMIRE: Nestle dobio najteži udarac u zadnjih 20 godina kako se javno mnijenje preokrenulo

nestle-hranaZadnje financijsko kvartalno izvješće kompanije Nestle u 2016. godini nagovještava da je švicarski prehrambeni div Nestle najteže pogođen u zadnjih 20 godina

Čak i glavni poslovni mediji objavljuju naslove kao što je “Nestle-ovi ciljevi padaju dok se ova divovska prehrambena kompanija muči za opstanak”, piše Wall Street Journal.

“Švicarska prehrambena mega korporacija Nestle je objavila svoje najnovije financijsko izvješće iz 2016.

Tvorac KitKats-a, Nescafea i Purina hrana za kućne ljubimce nije uspio ispuniti procjenjene ciljeve te je doživio najveći pad prodaje u posljednjih 20 godina, piše TML.

U 2016, neto dobit Nestléa je iznosila 8,53 milijardi švicarskih franaka (8,53 milijarde dolara) što je manje za 6,6% u odnosu na 9,1 milijardi u istom razdoblju prošle godine. “

Je li moguće da se potrošački divovi zapravo bore zbog promjene javnog mnijenja? Iz perspektive aktiviste, čini se kao da se na planu prehrambene industrije i zdrave hrane upravo događa buđenje.

U potrazi za opipljivim dokazima o porastu zdravstvene svijesti koja se upravo događa, nju možete pronaći anketama koje prikazuju puls građana i njihovih prehrambenih navika.

Neke ankete koje pokazuju javno mnijenje se udaljavaju od favoriziranja obrađene ili kemijski obrađene i procesuirane hrane.

Anketa objavljena u veljači potvrdila je da “Samo jedna trećina roditelja misle da rade dobar posao pomažući djeci da jedu zdravo”, piše MedicalXPress.

Kanadska anketa objavljena ovaj tjedan je otkrila da “prijevare vezane uz hranu brinu više od polovice Kanađana”, prema CTV News.

“U online anketi istraživača sa Sveučilišta Dalhousie, 63 posto ispitanika je izjavilo da su bili zabrinuti zbog raširene prakse poznate kao prijevara hrane. Naime, brige o krivotvorenim prehrambenim proizvodima koji dolaze iz Kanade bile su još veće kod onih sudionika studije koji pretežno paze na ono što jedu”.

Kroz plivanje protiv struje javnog mnijenja, ali prema Agendi industrije, može se pronaći kako se članci mainstream medija rugaju konceptu udaljavanja od prerađene ili kemijski procesuirane hrane.

Mainstream naslovi idu u prilog tome:

9. veljača 2017, Washington Post: “Nisu sve prerađene namirnice loše za vas. Evo kako oni brinu za vas.”

Ostali naslovi koji su u potpunoj suprotnosti sa mišljenjem mainstreama:

20. veljače 2017, The Canary: “Prehrambena industrija onemogućava da roditelji zdravo hrane svoju djecu”.

Cenzura onoga što ljudi nazivaju lažnim vijestima ili lažnom znanosti je u porastu, isto tako.

Nedavno je popularni portal Natural News objavio da je na crnoj listi Googlea, s naslovom “Google je stavio na crnu listu Natural News … uklonio 140.000 stranica iz svog indeksa … i istražvačkih radova na polju cjepiva, farmaceutske korupcije, lažne znanosti i više.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,