Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PRERA─ÉENA HRANA UMIRE: Nestle dobio najte┼żi udarac u zadnjih 20 godina kako se javno mnijenje preokrenulo

PRERA─ÉENA HRANA UMIRE: Nestle dobio najte┼żi udarac u zadnjih 20 godina kako se javno mnijenje preokrenulo

nestle-hranaZadnje financijsko kvartalno izvje┼í─çe kompanije Nestle u 2016. godini nagovje┼ítava da je ┼ívicarski prehrambeni div Nestle najte┼że pogo─Ĺen u zadnjih 20 godina

─îak i glavni poslovni mediji objavljuju naslove kao ┼íto je “Nestle-ovi ciljevi padaju dok se ova divovska prehrambena kompanija mu─Źi za opstanak”, pi┼íe Wall Street Journal.

“┼ávicarska prehrambena mega korporacija Nestle je objavila svoje najnovije financijsko izvje┼í─çe iz 2016.

Tvorac KitKats-a, Nescafea i Purina hrana za ku─çne ljubimce nije uspio ispuniti procjenjene ciljeve te je do┼żivio najve─çi pad prodaje u posljednjih 20 godina, pi┼íe TML.

U 2016, neto dobit Nestl├ęa je iznosila 8,53 milijardi ┼ívicarskih franaka (8,53 milijarde dolara) ┼íto je manje za 6,6% u odnosu na 9,1 milijardi u istom razdoblju pro┼íle godine. “

Je li mogu─çe da se potro┼ía─Źki divovi zapravo bore zbog promjene javnog mnijenja? Iz perspektive aktiviste, ─Źini se kao da se na planu prehrambene industrije i zdrave hrane upravo doga─Ĺa bu─Ĺenje.

U potrazi za opipljivim dokazima o porastu zdravstvene svijesti koja se upravo doga─Ĺa, nju mo┼żete prona─çi anketama koje prikazuju puls gra─Ĺana i njihovih prehrambenih navika.

Neke ankete koje pokazuju javno mnijenje se udaljavaju od favoriziranja obra─Ĺene ili kemijski obra─Ĺene i procesuirane hrane.


Anketa objavljena u velja─Źi potvrdila je da “Samo jedna tre─çina roditelja misle da rade dobar posao poma┼żu─çi djeci da jedu zdravo”, pi┼íe MedicalXPress.

Kanadska anketa objavljena ovaj tjedan je otkrila da “prijevare vezane uz hranu brinu vi┼íe od polovice Kana─Ĺana”, prema CTV News.

“U online anketi istra┼żiva─Źa sa Sveu─Źili┼íta Dalhousie, 63 posto ispitanika je izjavilo da su bili zabrinuti zbog ra┼íirene prakse poznate kao prijevara hrane. Naime, brige o krivotvorenim prehrambenim proizvodima koji dolaze iz Kanade bile su jo┼í ve─çe kod onih sudionika studije koji prete┼żno paze na ono ┼íto jedu”.

Kroz plivanje protiv struje javnog mnijenja, ali prema Agendi industrije, mo┼że se prona─çi kako se ─Źlanci mainstream medija rugaju konceptu udaljavanja od prera─Ĺene ili kemijski procesuirane hrane.

Mainstream naslovi idu u prilog tome:

9. velja─Źa 2017, Washington Post: “Nisu sve prera─Ĺene namirnice lo┼íe za vas. Evo kako oni brinu za vas.”

Ostali naslovi koji su u potpunoj suprotnosti sa mišljenjem mainstreama:

20. velja─Źe 2017, The Canary: “Prehrambena industrija onemogu─çava da roditelji zdravo hrane svoju djecu”.

Cenzura onoga ┼íto ljudi nazivaju la┼żnim vijestima ili la┼żnom znanosti je u porastu, isto tako.

Nedavno je popularni portal Natural News objavio da je na crnoj listi Googlea, s naslovom “Google je stavio na crnu listu Natural News … uklonio 140.000 stranica iz svog indeksa … i istra┼żva─Źkih radova na polju cjepiva, farmaceutske korupcije, la┼żne znanosti i vi┼íe.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,