Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PLJUSKA NATO SAVEZU: Svaki američki brod u Crnom moru može biti uništen za samo nekoliko minuta

PLJUSKA NATO SAVEZU: Svaki američki brod u Crnom moru može biti uništen za samo nekoliko minuta

raketa-rusijaPoruka amerikancima od bivšeg zapovjednika obalnih jedinica ruske crnomorskom ratne flote

Svaki američki ratni brod u Crnom moru – u slučaju da dođe do ratnog konflikta – bit će uništen u roku od samo nekoliko minuta – ocijenio je bivši zapovjednik obalnih jedinca ruske crnomorske ratne flote general Vladimir Romanjenko.

On je zamjenik predsjednika Ruskog saveza veterana, a reagirao je na izjavu glavnog tajnika NATO saveza, Jens Stoltenberga, da je zapadna vojna alijansa odlučila pojačati prisutnost svojih ratnih brodova u Crnom moru.

Dodatno je naglasio da će NATO češće slati brodove u Crno more, da povećati broj pomorskih manevara u njegovoj akvatorija i intenzivnije se baviti “prikupljanjem informacija o situaciji”.

Čak je otkrio: da će alijansa na sebe preuzeti i ulogu koordinatora djelovanja u Crnom moru ratnih flota “savezničkih zemalja”.

General Romanjenko je povodom svega toga poručio ne samo Stoltenbergu:

“I američki ratni brodovi, a u NATO boljih nema, u Crnom moru bi bili čitavi samo koju minutu! Ovo odgovorno tvrdim jer bi se našli na nišanu raketnih sustava crnomorske flote. A rakete bi doletale iz nekoliko pravaca.”

Romanjenko nije podrobnije govorio: ni iz kojih pravaca, ni kako bi to realno moglo izgledati. Ali, zato je podvukao:

“Paljba bi bila takva da američki ratni brodovi, čak i ako bi neki preživio, ni na koji način neće moći da obavljati svoje operativne i strateške zadatke u Crnom moru”.

Romanjenko je podsjetio da ruska obalna obrana i Crnomorska ratna flota raspolažu, pored ostalih, raketnim sustavima “Bal” i “Bastion”.

Prethodno je načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF – general armije Valerij Gerasimov – izjavio da su njegovi podčinjeni u stanju uništiti svaki brod koji bude ulazio u Crno more. Odmah po prolasku Bospora …
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,