Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Prosvjedi u New Yorku: Obama i Soros organizirali puč u Ukrajini

Prosvjedi u New Yorku: Obama i Soros organizirali puč u Ukrajini

ukrajina-new-yorkAktivisti su nekoliko sati u centru New Yorka, kao i u drugim američkim gradovima dijelili materijale u kojima se navodi da je promjena vlasti u Ukrajini bila izvedena uz neposrednu podršku milijardera Georgea Sorosa i administracije 44. predsjednika SAD Baracka Obame

Organizatori događaja su predstavnici međunarodnog Schillerovog instituta. Oni su objasnili da su okupili ljude na Manhattanu u okviru kampanje za upoznavanje Amerikanaca s realnom situacijom u Ukrajini na godišnjicu “Majdana”.

“Podijelili smo sigurno nekoliko stotina naših listova”, rekla je predstavnica Šilerovog instituta Dianne Sehr.

U dokumentu se navodi da je promjena vlasti u Ukrajini – puč koji su izveli neonacisti.

Napominje se da je Victoria Nuland, dok je bila pomoćnica državnog tajnika SAD za Europu u Euroaziju, izjavila da je uoči smjene vlasti u Ukrajini bilo aktivno više od 2.000 nevladinih organizacija koje su formirale javno mnijenje zemlje.

Od 1991. godine Amerika je poslala pet milijardi dolara, kako je navela Nuland, da se u Ukrajini uspostavi “demokratsko društvo”.

Istovremeno, slična akcija je održana u Bostonu, Houstonu, kao i prijestolnici Njemačke, Berlinu, ispričala je ona.

Prema riječima Sehrove, aktivisti namjeravaju prenesti svijetu “istinu o tome što se dogodilo u Ukrajini prije tri godine”, jer se u SAD situacija može razvijati po sličnom scenariju.
 
(sputniknews.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,