Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » IZVJE┼á─ćE KINESKIH MEDIJA: KINA SE ‘PRIPREMA’ ZA RAT SA SAD

IZVJE┼á─ćE KINESKIH MEDIJA: KINA SE ‘PRIPREMA’ ZA RAT SA SAD

kina-vojskaPeking je reagirao na ameri─Źki nosa─Ź aviona USS Vinson u Ju┼żnom kineskom moru

Glasnik kineske Komunisti─Źke partije “Global Times” je upozorio Trumpovu administraciju da se Narodna oslobodila─Źka vojska “priprema” za rat nakon raspore─Ĺivanja ameri─Źkog nuklearnog nosa─Źa aviona USS Carl Vinson u patroli Ju┼żnim kineskim morem.

Global Times (globaltimes.cn), koji je na┼íiroko smatran kao glasnogovornik kineske vlade, navodi da su ameri─Źke obavje┼ítajne procjene da je Kina “gotovo dovr┼íila gradnju gotovo dva tuceta vojnih struktura na umjetnim otocima u Ju┼żnom kineskom moru”, kako bi se rasporedila dalekometne rakete zemlja-zrak.

U ─Źlanku se tako─Ĺer nagla┼íavaju komentari viceadmirala Joseph Aucoina, zapovjednika 7. ameri─Źke flote, da su Sjedinjene Dr┼żave nedvosmisleno “spremne za borbu, ako je potrebno”, no pitanje je za┼íto SAD provodi “izravne vojne prijetnje” protiv Kine.

Me─Ĺutim, te prijetnje ─çe se vratiti kao bumerang, jer Peking inzistira na ubrzanom nagomilavanju svoje vojske ako ameri─Źki du┼żnosnici zadr┼że svoje “ratno hu┼íka─Źke” komentare.

“Ako ameri─Źka vojska inzistira na tome ┼íto pokazuje da je sposobna za kro─çenje kineskog zmaja, oni su du┼żni vidjeti sve vrste naprednog kineskog oru┼żja, kao i druge vojne akcije na otocima”, navodi se u ─Źlanku.

“Ameri─Źki generali su rekli da su spremni boriti se kada je to potrebno. Narodna oslobodila─Źka vojska je tako─Ĺer spremna.”

Kineski du┼żnosnici se tako─Ĺer jasno protive partoliranju ameri─Źkog nosa─Źa aviona USS Vinson, navode─çi da je brod u regiji samo za obavljanje nadzora.

Pro┼íli mjesec je Peking reagirao na izjave dr┼żavnog tajnika Rex Tillersona koji je komentirao da je Obamina administracija bila slaba i nije onemogu─çavala Kini da se pro┼íiri na Ju┼żno kinesko more, tvrde─çi da njegovi komentari mogu dovesti do “vojnog sukoba”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,