Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LJEVIČARI U NJEMAČKOJ ŽELE DATI MIGRANTIMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA

LJEVIČARI U NJEMAČKOJ ŽELE DATI MIGRANTIMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA

migranti-njemacka-schultzEkonomist Martin Armstrong sugerira da bi taj potez izazvao “unutarnji građanski rat”

Ljevičari u Njemačkoj žele dati migrantima bez državljanstva, uključujući i izbjeglice, pravo glasa na izborima, navodi se u novom istraživanju.

Pristaše velikih njemačkih političkih stranaka su zatražili izmjenu izbornog zakona koji bi omogućio da ne-EU građani koji trajno žive u Njemačkoj imaju pravo glasa.

63,7% pristaša Socijaldemokrata (SPD) je podržalo taj prijedlog, i 64,8% birača Zelena stranka. Među centrističkim strankma, bilo je umjereno protivljenje prijedlogu, dok se 96,9% pristaša stranke AFD protivi ovoj ideji.

Najnovije ankete pokazuju da će lider socijaldemokrata Martin Schulz pobijediti kancelarku Angelu Merkel. Njemački savezni izbori će se održati 24. rujna ove godine.

To znači da ukoliko bude izabran, Schultz će imati potporu većine svojih pristalica koji žele donijeti i provesti ove izborne zakone.

Očito je da bi pobjeda ljevičara dala ne-građanima pravo glasa na izborima koji će će velikom većinom glasati za lijeve stranake koji će ih nagraditi radi održavanja i širenja socijalne države (čitaj, nerada i iskorištavanje državnih povlastica).

“U suštini, oni žele dati izbjeglicama pravo glasa koji ne moraju biti građani EU niti oni trebaju plaćati porez. Samo pravo glasa će se dogoditi u skorije vrijeme”, piše ekonomist Martin Armstrong.

“Možete li zamisliti da svi koji su ilegalno došli iz Meksika u SAD-u, zatim glasaju na referendumu na kojem bi se odlučilo da se Meksiko pripoji Sjedinjenim Državama? Čini se da su ljevičari totalno ludi.”

“Oni će učiniti apsolutno sve za pobjedu, a to znači da će omogućiti svim migrantima sa Bliskog istoka da uđu u Njemačku, a zatim brojno nadmaše Nijemce na izborima?! Gdje je tu logika?”

Armstrong predviđa da ako SPD pokuša izglasati zakon koji će omogućiti izbjeglicama da glasuju, to bi pokrenulo “interni njemački građanski rat”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,