Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LJEVI─îARI U NJEMA─îKOJ ┼ŻELE DATI MIGRANTIMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA

LJEVI─îARI U NJEMA─îKOJ ┼ŻELE DATI MIGRANTIMA PRAVO GLASA NA IZBORIMA

migranti-njemacka-schultzEkonomist Martin Armstrong sugerira da bi taj potez izazvao “unutarnji gra─Ĺanski rat”

Ljevi─Źari u Njema─Źkoj ┼żele dati migrantima bez dr┼żavljanstva, uklju─Źuju─çi i izbjeglice, pravo glasa na izborima, navodi se u novom istra┼żivanju.

Prista┼íe velikih njema─Źkih politi─Źkih stranaka su zatra┼żili izmjenu izbornog zakona koji bi omogu─çio da ne-EU gra─Ĺani koji trajno ┼żive u Njema─Źkoj imaju pravo glasa.

63,7% prista┼ía Socijaldemokrata (SPD) je podr┼żalo taj prijedlog, i 64,8% bira─Źa Zelena stranka. Me─Ĺu centristi─Źkim strankma, bilo je umjereno protivljenje prijedlogu, dok se 96,9% prista┼ía stranke AFD protivi ovoj ideji.

Najnovije ankete pokazuju da ─çe lider socijaldemokrata Martin Schulz pobijediti kancelarku Angelu Merkel. Njema─Źki savezni izbori ─çe se odr┼żati 24. rujna ove godine.

To zna─Źi da ukoliko bude izabran, Schultz ─çe imati potporu ve─çine svojih pristalica koji ┼żele donijeti i provesti ove izborne zakone.

O─Źito je da bi pobjeda ljevi─Źara dala ne-gra─Ĺanima pravo glasa na izborima koji ─çe ─çe velikom ve─çinom glasati za lijeve stranake koji ─çe ih nagraditi radi odr┼żavanja i ┼íirenja socijalne dr┼żave (─Źitaj, nerada i iskori┼ítavanje dr┼żavnih povlastica).

“U su┼ítini, oni ┼żele dati izbjeglicama pravo glasa koji ne moraju biti gra─Ĺani EU niti oni trebaju pla─çati porez. Samo pravo glasa ─çe se dogoditi u skorije vrijeme”, pi┼íe ekonomist Martin Armstrong.

“Mo┼żete li zamisliti da svi koji su ilegalno do┼íli iz Meksika u SAD-u, zatim glasaju na referendumu na kojem bi se odlu─Źilo da se Meksiko pripoji Sjedinjenim Dr┼żavama? ─îini se da su ljevi─Źari totalno ludi.”

“Oni ─çe u─Źiniti apsolutno sve za pobjedu, a to zna─Źi da ─çe omogu─çiti svim migrantima sa Bliskog istoka da u─Ĺu u Njema─Źku, a zatim brojno nadma┼íe Nijemce na izborima?! Gdje je tu logika?”

Armstrong predvi─Ĺa da ako SPD poku┼ía izglasati zakon koji ─çe omogu─çiti izbjeglicama da glasuju, to bi pokrenulo “interni njema─Źki gra─Ĺanski rat”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,