Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POUČEN ISKUSTVOM IZ EUROPE: Početak velike akcije, SAD protjeruje 11 milijuna ilegalnih migranata

POUČEN ISKUSTVOM IZ EUROPE: Početak velike akcije, SAD protjeruje 11 milijuna ilegalnih migranata

imigranti-trumpPrioriteti će biti oni koji predstavljaju prijetnju

Američko Ministarstvo za unutarnju sigurnost objavilo je nove pooštrene naredbe, koje predstavljaju početak šire akcije protiv nelegalnih imigranata. Time će biti obuhvaćeno skoro 11 milijuna stranaca bez dokumenata.

U dva memoranduma, koje je potpisao ministar za unutarnju sigurnost John Kelly, graničnoj patroli i imigracijskim dužnosnicima nalaže se da u najkraćem mogućem roku deportiraju sve nelegalne imigrante, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom kada su u pitanju djeca, navodi AFP.

Reuters ističe da te smjernice predstavljaju plan za implementaciju izvršnih naredbi o graničnoj sigurnosti i migracijama, koje je američki predsjednik Donald Trump potpisao 25. siječnja.

Usmjernicama ministarstva navodi se da će Trumpova administracija ostaviti zaštitne odredbe za imigrante koji su nelegalno ušli u SAD kao djeca, ali se to neće odnositi na sve ostale ilegalne imigrante.

Dužnosnici ministarstva, koji nisu željeli biti imenovani, rekli su novinarima da, iako bi svaki imigrant koji nelegalno boravi u zemlji mogao biti deportiran, prioritet će biti oni koji predstavljaju prijetnju.

U pitanju su osobe koje su nedavno ušle u zemlju, osuđeni zločinici i osobe protiv kojih je podignuta optužnica za neki zločin, ali još nisu osuđene.
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,