Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PARIZ KRVARI: Marine Le Pen upozorava – ‘Francuska je na rubu gra─Ĺanskog rata’

PARIZ KRVARI: Marine Le Pen upozorava – ‘Francuska je na rubu gra─Ĺanskog rata’

francuska-nemiriMarine Le Pen je upozorila da je Pariz na rubu gra─Ĺanskog rata i da mediji diljem Europe odbijaju izvje┼ítavati o situaciji u Francuskoj

Pariz je pod izvanrednim stanjem ve─ç oko 2 godine dok zamlju potresaju neredi, silovanja i ubojstva.

Dok francuska policija svakodenvno bje┼żi od oru┼żanih pobunjenika, Marine Le Pen je pozvala predsjednika Hollandea da rje┼íi rastu─çu zabrinutost da Pariz potone u potpuni gra─Ĺanski rat te da bi pobunjenici mogli zatvoriti centar grada.

Lider nacionalne fronte Le Pen je rekla da je Vlada zata┼íkala nalet ┼żrtava policijskog nasilja, bez da ─Źak i ─Źekaju … pravdu” – ali ne mogu ukinuti rizik od “pravog gra─Ĺanskog rata” na ulicama Pariz.

U nemilosrdnoj poruci, Le Pen je napisala: “U izvanrednom stanju, potpuno je neodgovorno pu┼ítati da se odr┼żava prosvjed protiv policije i navodnog policijskog nasilja”.
 

 
“Ova vlada se oglu┼íila reagirati godinama na one koji provode svoje zakone u nekim ─Źetvrtima i koji se ne ustru─Źavaju demonstraati ┼íto im daje mogu─çnost da oslobode svoje nasilje”.


“Je li potrebno re─çi da suci trebaju sna┼żne i u─Źinkovite policijske snage kako bi radili svoj posao?”

“Moramo ih podsjetiti da ta ista policija, kao i ┼żandarmerija, sada se treba u potpunosti trajno promijenjeni?”

Prema Le Figaru, uni┼ítavanje Pariza postaje sve gore i gore. Po─Źetkom tjedna, u no─çi na 12. i 13., 32 vozila je izgorilo, 14. i 15., oko 47 vozila je uni┼íteno u po┼żaru, kao i 59 kontejnera za sme─çe.

Policija, ─Źini se da je potpuno izgubila kontrolu, a to se i vidi nepotvr─Ĺenim video materijalima u kojima policijske slu┼żbenike proganjaju demonstranti iz pojedinih ─Źetvrti.

Policijski ─Źasnik na mjestu doga─Ĺaja je rekao: “Prozori su uni┼íteni i policajci napadnuti. Male skupine prosvjednika koji su nosili kapulja─Źe sakrivaju svoj identitet, su uzrok problema, koji zatim bje┼że”.

“Sve je u─Źinjeno da bi se raspr┼íila i rastjerala gomila, no prosvjed i demonstracije bi mogle potrajati dugo vremena.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,