Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PARIZ KRVARI: Marine Le Pen upozorava – ‘Francuska je na rubu građanskog rata’

PARIZ KRVARI: Marine Le Pen upozorava – ‘Francuska je na rubu građanskog rata’

francuska-nemiriMarine Le Pen je upozorila da je Pariz na rubu građanskog rata i da mediji diljem Europe odbijaju izvještavati o situaciji u Francuskoj

Pariz je pod izvanrednim stanjem već oko 2 godine dok zamlju potresaju neredi, silovanja i ubojstva.

Dok francuska policija svakodenvno bježi od oružanih pobunjenika, Marine Le Pen je pozvala predsjednika Hollandea da rješi rastuću zabrinutost da Pariz potone u potpuni građanski rat te da bi pobunjenici mogli zatvoriti centar grada.

Lider nacionalne fronte Le Pen je rekla da je Vlada zataškala nalet žrtava policijskog nasilja, bez da čak i čekaju … pravdu” – ali ne mogu ukinuti rizik od “pravog građanskog rata” na ulicama Pariz.

U nemilosrdnoj poruci, Le Pen je napisala: “U izvanrednom stanju, potpuno je neodgovorno puštati da se održava prosvjed protiv policije i navodnog policijskog nasilja”.
 

 
“Ova vlada se oglušila reagirati godinama na one koji provode svoje zakone u nekim četvrtima i koji se ne ustručavaju demonstraati što im daje mogućnost da oslobode svoje nasilje”.

“Je li potrebno reći da suci trebaju snažne i učinkovite policijske snage kako bi radili svoj posao?”

“Moramo ih podsjetiti da ta ista policija, kao i žandarmerija, sada se treba u potpunosti trajno promijenjeni?”

Prema Le Figaru, uništavanje Pariza postaje sve gore i gore. Početkom tjedna, u noći na 12. i 13., 32 vozila je izgorilo, 14. i 15., oko 47 vozila je uništeno u požaru, kao i 59 kontejnera za smeće.

Policija, čini se da je potpuno izgubila kontrolu, a to se i vidi nepotvrđenim video materijalima u kojima policijske službenike proganjaju demonstranti iz pojedinih četvrti.

Policijski časnik na mjestu događaja je rekao: “Prozori su uništeni i policajci napadnuti. Male skupine prosvjednika koji su nosili kapuljače sakrivaju svoj identitet, su uzrok problema, koji zatim bježe”.

“Sve je učinjeno da bi se raspršila i rastjerala gomila, no prosvjed i demonstracije bi mogle potrajati dugo vremena.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,