Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » Lord Rothschild: Moja obitelj je osnovala Izrael!

Lord Rothschild: Moja obitelj je osnovala Izrael!

roth-slikaLord Jacob Rothschild je priznao da je njegova obitelj bila ‘klju─Źna’ u stvaranju Izraela, u intervjuu za “Times of Israel”

80-godi┼ínji Rothschild je rekao u nedavnom intervjuu da su njegovi preci “pomogli utrti put za stvaranje Izraela”, prisiljavaju─çi britansku vladu da potpi┼íe Balfoursku deklaraciju 1917. godine.

Vjeruje se da su Rothschildi projektirali Prvi svjetski rat i ─Źekali do 1917. kada je Britanija pokazala znakove problema. Cionisti─Źka obitelj je tada obe─çala Britanskoj vladi da bi mogla uvjeriti SAD da u─Ĺe u rat i osiguraju britansku pobjedu nad Njema─Źkom na osnovu toga ┼íto je britanska vlada predala kontrolu nad Palestinom u ruke cionista.

Tako je Balfourska deklaracija nastala, ┼íto i govori slu┼żbeni dopis ministra vanjskih poslova Britanije James Balfoura barunu Rothschildu, pi┼íe YNW.

On navodi da:

“Vlada njegovog viso─Źanstva s naklono┼í─çu gleda osnivanja nacionalnog doma za ┼żidovski narod u Palestini, i da ─çe koristiti svoje najve─çe napore kako bi se olak┼íalo postizanje tog cilja.”

Portal “Iskorijenjeni Palestinci” izvje┼ítava:

Tijekom televizijskog intervjua za “Times of Izrael” Balfour je po prvi put otkrio ulogu svoje ro─Ĺakinje Dorothy de Rothschild.

Rothschild je opisao Dorothy, koja je bila u svojim tinejd┼żerskim godinama u to vrijeme, kao “odana Izraelu”, i rekao: “Ono ┼íto je u─Źinila, je od presudne va┼żnosti!”

Rothschild je rekao da je Dorothy preko cionisti─Źkog lidera Chaim Weizmanna povezana sa britanskim establi┼ímentom. Dorothy “je rekla Weizmannu kako se integrirati i kako se umetnuti u britanski establi┼íment, te je on to nau─Źio vrlo brzo.”

Rothschild je rekao da je na─Źin na koji je Balfourska deklaracija sastavljena je bio izvanredan. “To je bio najnevjerojatniji komad oportunizma”.


“Weizmann dolazi do Balfoura”, opisao je Rothschild, “i nevjerojatno, on nagovara Lord Balfoura i premijera Lloyd Georgea, i ve─çina ministara, da bi se ova ideja nacionalnog doma za ┼Żidove trebala provesti u djelo.”

Intervju je proveden od strane biv┼íeg izraelskog ambasadora Daniel Tauboma u sklopu projekta Balfour 100 (video dolje). Taub je intervjuirao Rothschilda na plemi─çkom imanju Waddeston Manoru u Buckinghamshireu, koje je britanska nacija poklonila obitelji Rothschild 1957., gdje se ─Źuva deklaracija.

Prema rije─Źima veleposlanika Tauboma, Balfourska deklaracija je “promijenila tijek povijesti za Bliski istok.”

The Times izvje┼ítava da je Rothschild rekao da je njegova obitelj u to vrijeme je bila podijeljena o ideji Izraela, uz napomenu da su neki ─Źlanovi “mislili da je to nije dobra stvar da se uspostavi ┼żidovski nacionalni dom u Palestini”.

Dorothyjeva pisma su pohranjena u Waddestonu. Ona opisuju njezine novije poslove s razli─Źitim cionisti─Źkim vo─Ĺama i njezine savjete o organizaciji cionisti─Źke konferencije, prema Timesu.

Rothschild je rekao da je deklaracija pro┼íla kroz pet nacrta prije nego je kona─Źno izdana, 2. studenog 1917.

Alison Weir izvje┼ítava u svojoj knjizi, “Against Our Better Judgment: The Hidden History of How the U.S. Was Used to Create Israel”, da su nacrti deklaracije i┼íli natrag i naprijed kod cionista u SAD-u prije nego ┼íto je dokument zavr┼íen. Glavni pisac je bio tajni cionist Leopold Amery.

Balfourova deklaracija postavila je viziju budu─çeg izraelskog re┼żima i izazvala valove ┼żidovske imigracije tijekom britanskog mandata u Palestini nakon 2. Svjetskog rata.

Izrael je proglasio svoju ÔÇťneovisnostÔÇŁ 1948. nakon ┼íto je mandat istekao i dobio naknadno rat protiv svojih arapskih neprijatelja.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
<<>> Palestina ─çe tu┼żiti Veliku Britaniju za stvaranje Izraela
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , ,