Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KOLINDI PRISJELO! Veteranka šokirala javnost i poručila mladima: ‘Ne primajte oružje u ruke, radije odselite u neku uređenu zemlju!’

KOLINDI PRISJELO! Veteranka šokirala javnost i poručila mladima: ‘Ne primajte oružje u ruke, radije odselite u neku uređenu zemlju!’

koli-rat-vojska“ULOŽITE PRIZIV SAVJESTI, pronađite negdje potvrdu da imate slabu krv kao naš predsjednik Plenković, ili da imate loš vid kao naš drugi predsjednik (Sabora) Božo Petrov

Odselite u neku pristojno uređenu zemlju, idite u Irsku, učinite bilo što, samo ne primajte oružje u ruke! Ni od koga, ni u čije ime. Pogotovo ne u ime podrške sveopćoj histeriji novonastalog patvorenog domoljublja. Domoljublje se nosi u srcu. Ne o ramenu”

Veteranka sam Domovinskog rata i s gnušanjem promatram perfidiju političkog rukovodstva u Hrvatskoj koja sve glasnije zaziva i opravdava nove žrtve u nekom fantomskom budućem obrambenom ratu.

Iz dana u dan pokušavaju mladima pod olinjalim motom domoljublja, časti i čega sve ne, nametnuti teret obaveze svete obrane nečega što je krvavim Domovinskim ratom već odavno trebalo biti obranjeno i osigurano – sloboda, mir i blagostanje”, napisala je na Facebooku veteranka domovinskog rata, inženjerka Vesna Grgić, a njena je objava, kojom se obraća mladima te proziva vladajuće, u kratkom roku prikupila više od tisuću lajkova.

Iza Vesne je, prema Registru branitelja, ukupno 1066 dana u borbenom sektoru. Tih je 1066 borbenih dana, kaže veteranka, proteklo u čestim agonijama kašlja i teškog gušenja, zbog astme s kojom je ona, bez premišljanja, krenula u rov.

“Premijerov alibi je sramotan”

“Uz mene je stoički razarajuću vlagu i hladnoću trpio borac s umjetnim kukom, u bunkeru do mog je bio borac sa preboljenim infarktom. Sve nas je ujedinila jedna misao – izdržat ćemo. Zbog nas i zbog naše djece.

Zbog djece. Upravo zato, nije li danas sramotno kad naš premijer Plenković navodi svoju anemiju kao alibi što nikad nije ni obukao vojničku odoru, a kamoli okusio pregorki i pretvrdi vojnički kruh?

Nije li skandalozno da taj isti Plenković, koji očito nije vidio kako izgleda borac raznesene utrobe, dijete bez noge, spaljena kolijevka, zaklana žena, danas poziva našu djecu da nauče kako što brutalnije nekome učiniti upravo to – raznijeti nekome utrobu, osakatiti, zaklati … U čije ime? Za koga?”, kaže Grgić.

Ističe kako Plenković zanemaruje činjenicu da su mladi u Hrvatskoj zaslužili mir, život bez mržnje, bez straha, bez oružja, život bez obaveze otplate dugova i odgovornosti za propuste generacija onih koji se posljednjih godina smjenjuju na vladajućim pozicijama.

“Država hrani tisuće upitno umirovljenih branitelja Domovinskog rata!”

“Zanima me da li Hrvatska država, u slučaju rata, može uopće računati na branitelje koji su zdravi i mladi prerano umirovljeni? Jedan od takvih je, primjerice, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Milijan Brkić.  Bi li osobe slične Milijanu Brkiću išle ponovo u rat, obzirom da su iznimno dobro unovčile svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu?

Sigurna sam da hrvatskom državnom rukovodstvu ne pada na pamet računati na nepotrebno umirovljene osobe kao što je Milijan Brkić!”, kaže Vesna Grgić.

Otvoreno pitanje veteranke Vladi

“Ne mogu se ne upitati ima li netko u Vladi nepodmirenih računa s privatnim sektorom i trgovačkim lancima koje treba zaposliti dovođenjem mladih ročnika u vojne kampove?”, kaže Grgić za Index, a premijeru i Vladi upućuje čitav niz zanimljivih pitanja :

“Je li Hrvatska država temu služenja vojnog roka otvara zato da pojedinci dobiju priliku uzeti proviziju od privatnih firmi koje bi trebale trgovati sa Hrvatskom vojskom kako bi opremile mlade ročnike?

Je li zato da se skrene pažnja javnosti sa privatnog odlaska predsjednice Grabar Kitarović u USA?

Je li zato da iznimno loše opremljena Hrvatska vojska dobije svoj smisao postojanja?

Je li zato što Hrvatsko čelništvo ne vjeruje da će Hrvatsku braniti NATO u slučaju ratne opasnosti?
Ili netko u vrhu države uistinu vjeruje da stvarno postoji mogućnost da Hrvatska bude napadnuta i da će se država moći obraniti sa mladima koji nisu imali nikakvu kvalitetnu vojnu obuku?”, pita Vesna Grgić.

Tvrdi kako se na podao način mladima obećava zabava, druženje i uživanje u prirodi, a prava je istina da ih se priprema na divljaštvo i brutalnost ratovanja.

“Od mladih bi nakon samo nekoliko dana, kako kažu, neformalnog i ugodnog druženja u prirodi na najjednostavniji način stvorili doživotne vojne obveznike koji bi činili ništa drugo do ogromni, neuki i neopremljeni pričuvni sastav – nečije topovsko meso.

Nije pitanje hoće li doći do vojnog konflikta u svijetu već kada. Zar tako nepripremljenu mladost slati na rusku granicu ili na jugoistočnu granicu od kud se očekuju nove komplikacije sa Bliskog istoka. Neminovno se nakon svega postavlja pitanje kako ne posumnjati da naš državni vrh, u svoj svojoj drskosti, neće iznebuha donijeti zakon po kojem će svim ročnicima, nakon obuke, na nekoliko godina ograničiti slobodu kretanja ili čak zabraniti putovanje u inozemstvo, s opet nekom suludom pričom o nekoj fantomskoj ugrozi suvereniteta RH?”, kaže Grgić za Index.

Plenkoviću poručuje da, ukoliko “treba topovsko meso, vojsku koja će slijepo slijediti neke nove ratne profitere ili ginuti širom svijeta za tuđe ciljeve, školuje isključivo one kojima je to vlastiti izbor”.

“Vojna obuka se može organizirati i u okviru srednjoškolskog izbornog obrazovnog programa kroz koji bi mladi, bez prisile, u ugodnom i poznatom okruženju usvajali znanja i vještine koje su sami izabrali.

Takav vid obuke bi bio i osjetno jeftiniji od vođenja mladih na „idilična kampiranja“ s jeftino prozirnim obrazloženjem da je sve to u ime čeličenja, učenja disciplini i odgovornosti… Gospodo na vlasti zar vi doista smatrate kako su mladi u Hrvatskoj tek hrpa nediscipliniranih i neodgovornih mlitavaca?”, otvoreno pita veteranka Vesna Grgić.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,