Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » NJEMAČKA SE PONOVO DIŽE IZ PEPELA: Angela Merkel obećala da će od Njemačke napraviti nuklearnu velesilu

NJEMAČKA SE PONOVO DIŽE IZ PEPELA: Angela Merkel obećala da će od Njemačke napraviti nuklearnu velesilu

merkel-pogledNjemačka kancelarka Angela Merkel je obećala da će Njemačka postati nuklearna velesila broj 1 u Europi -  zbof bojazni da će SAD napustiti NATO

Prema Angeli Merkel, Njemačka će početi proces nabave nuklearnog oružja, tako da će uskoro posjedovati nuklearni arsenal koji se može natjecati s Rusijom.

Roderich Kiesewetter, viši zastupnik stranke CDU Angele Merkel i glasnogovornik za vanjsku politiku, također je pozvao Njemačku da preuzme vodeću ulogu u EU i da postane nuklearna velesila.

G. Kiesewetter je rekao da želi da Njemačka financira napore za uspostavu “nuklearnog štita” u Uniji pomažući jedinim europskim nuklearnim silama, Velikoj Britaniji i Francuskoj, kako bi ojačali svoje arsenale.

On je rekao: “Europa mora početi planirati svoju vlastitu sigurnost u slučaju da Amerikanci oštro smanje troškove kojima se brani kontinent, ili odluče napustiti NATO u potpunosti.”

Časopis Spiegel je također postavio pitanje da li je vrijeme da Njemačka postane nuklearna sila.

Glasnogovornik gđe. Merkel je rekao: “Ne postoje planovi za nuklearno naoružanje u Europi koji uključuju ostale države.”

Ove izjave dolaze točno prije godišnje konferencije o sigurnosti u Münchenu sa njemačkim nuklearnim ambicijama koje se očekuju da će biti na dnevnom redu.

Pozivi na nuklearno naoružavanje Europe dolaze u strahu da će američki predsjednik Donald Trump možda okrenuti leđa obrani Europe.

G. Trump je prošlog mjeseca “žigosao” NATO kao “zastarjelu organizaciju”, te je u više navrata pohvalio ruskog predsjednika Vladimir Putina.

Republikanci su je također optužili obrambeni savez NATO da iskorištava SAD, i navodno su rekli predsjedniku Francuske, Francois Hollandeu, da SAD “želi svoj novac natrag”.

No, unatoč pozivima gospođe Merkel da se povije nuklearnim silama, drugi su upozorili da bi će ovaj potez Angele Merkel započeti utrku u naoružanju.

General Hans-Lothar Domröse, bivši zapovjednik NATO-a, izjavio je za The Telegraph: “Želimo otvoriti Pandorinu kutiju i početak utrke u naoružanju.”

“Biti će još teže spriječiti druge zemlje kao što je Iran da dobije nuklearnu bombu.”

Voditelj München Security Conferencea, Wolfgang Ischinger je upozorio kako će Njemačka ozbiljna kršiti ovim potezom međunarodna prava, ako uspije obnoviti nuklearni arsenal.

Gustav Gressel Europskog vijeća za vanjske odnose, rekao je: “Ako SAD više nije spremna sudjelovati u nuklearnom naoružavanju, Njemačka i Francuska će morati ispuniti tu prazninu.”

<<>> Angela Merkel poziva na stvaranje vojske EU na čelu s Njemačkom koja će braniti Europu
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , ,