Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KAOS U ZEMLJI: Po─Źela likvidacija ukrajinskih proruskih separatista u isto─Źnoj Ukrajini

KAOS U ZEMLJI: Po─Źela likvidacija ukrajinskih proruskih separatista u isto─Źnoj Ukrajini

ukrajina-vojskaOvako se na kraju ratova likvidiraju nepo┼żeljni i zlo─Źinci kao i svi koji bi mogli biti optere─çenje i prepreka za trajni mir

Na istoku Ukrajine ne┼íto novo ÔÇô po─Źela je likvidacija zloglasnih separatisti─Źkih proruskih zapovjednika. U atentatu u Donjecku ubijen je zapovjednik lokalnih ukrajinskih snaga, 36-godi┼ínji pukovnik Mihail Tolstik zvani Givi u ─Źiji je ured ispaljena granata. Ovo je samo jedan u nizu atentata na proruske ratne zapovjednike u Donbasu.

Heroj njihova doba

I dok lokalne vlasti smatraju da je rije─Ź o teroristi─Źkom ─Źinu koji su izveli pripadnici ukrajinske obavje┼ítajno-diverzantske grupe, analiti─Źari za sigurnost uvjereni su da iza ubojstva stoje ÔÇť─Źista─ŹiÔÇŁ iz ruskih specijalnih slu┼żbi.

Prema tvrdnji analiti─Źara, zapovjednici samoprogla┼íene Nezavisne Republike Donjeck postali su veliki teret s obzirom na to da su svi pod sankcijama EU i SAD-a te su optu┼żeni za terorizam i ratne zlo─Źine.

Prema tvrdnjama ameri─Źkih medija, postignut je paket dogovora izme─Ĺu Putina i Trumpa o rje┼íavanju ukrajinske i sirijske krize, ali pod uvjetom da u mirovnim procesima ne sudjeluju oni koji su okrvavili ruke.

Mihail Tolstik, poznatiji po svome ratnim nadimku Givi, bio je zapovjednik zloglasne bojne Somalija i vojni zapovjednik samoproglašene Nezavisne Republike Donjeck.

Tolstik je ro─Ĺen u isto─Źnoj Ukrajini, a u vojsci je bio zapovjednik tenkista. Potom je kao civil radio razne fizi─Źke poslove, a na po─Źetku sukoba u Ukrajini u travnju 2014. priklju─Źio se pobunjenicima. Isprva je bio voza─Ź jednog vojnog zapovjednika, a potom je napredovao. Zapovjednik Givi bio je najpopularnije pobunjeni─Źko lice, svojevrsna zvijezda YouTubea zbog brojnih snimki svojih borbenih akcija.


Tolstik je bio vrlo popularan me─Ĺu snagama u Donbasu i nakon nekoliko uspje┼ínih i vrlo zahtjevnih vojnih akcija postao je simbolom otpora lokalnog stanovni┼ítva i ÔÇťheroj na┼íeg dobaÔÇŁ, de─Źko koji je od tvorni─Źkog radnika postao pukovnik, prije svega zbog nevjerojatno dobro planiranih vojnih akcija i nesporne hrabrosti.

U velja─Źi 2015. godine sankcionirala ga je Europska unija na temelju optu┼żbi da je aktivno podupirao vojne akcije i politiku ÔÇťpodrivanjaÔÇŁ stabilnosti i nezavisnosti Ukrajine te da je sam ubijao vojnike i civile.

Njega i njegovu desnu ruku, vojnog zapovjednika bojne Sparta Arsenija Pavlova, koji je tako─Ĺer nedavno likvidiran u bomba┼íkom napadu, kao dvojac su zvali ÔÇťMotorolaÔÇŁ. Ubijen je i zapovjednik bojne Prizrak Aleksej Mozgovoj. Na isti na─Źin pro┼íle subote u atentatu je ubijen i zapovjednik milicija Luganska Oleg Ana┼í─Źenko.

Sustavna ─Źistka

Analiti─Źari vjeruju kako se tu ne radi o ─Źistoj slu─Źajnosti i me─Ĺusobnim obra─Źunima, ve─ç da je zapravo rije─Ź o sustavnoj i organiziranoj ─Źistki s obzirom na to da su i njema─Źka kancelarka Angela Merkel i novi ameri─Źki predsjednik Donald Trump ozbiljno razgovarali s predsjednikom Putinom o mogu─çem rje┼íavanju ukrajinske krize u zamjenu za ukidanje sankcija.

Ve─ç je poznato, u povijesti ratova, da se na ovakav na─Źin na kraju gotovo svakog rata likvidiraju nepo┼żeljni i zlo─Źinci kao i svi koji postanu optere─çenje i prepreka za trajni mir.
 
(vecernji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,