Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Indija protjeruje Bill Gatesa iz zemlje zbog cijepljenja

Indija protjeruje Bill Gatesa iz zemlje zbog cijepljenja

gate-indija1Indija je zatvorila Zakladu Bill i Melinda Gates Foundation i izbacila ju iz zemlje nakon nedavne bure u javnosti koju je uzrokovala smrt djece nakon cijepljenja i politike ove nevladine organizacije koja ima bliske veze s najvećim farmaceutskim kompanijama

Indija je izratila zabrinutost navodno oko Bill Gatesovih “veza” sa farmaceutskim tvrtkama, i utjecaj koji to ima na na njihovu politiku cijepljenja.

Zaklada Gates već godinama financira Imunološku tehničku jedinice za podršku (ITSU), koja pruža strategije i praćenje masovnog programa cijepljenja i “imunizacije” u indijskom gradu New Delhiju, koji pokriva oko 27 milijuna djecu svake godine.

Reuters izvještava da će program cijepljenja sada biti financiran od strane vlade koja misli kako postoji potreba da se u potpunosti ukloni Zaklada Billa i Melinde Gates sa bilo koje pozicije utjecaja, rekao je visoki dužnosnik ministarstva zdravlja Soumya Swaminathan za Reuters.

Kritičari su u prošlosti razotkrili da Zaklada Billa i Melinde Gates (BMGF) ne bi trebala imati bilo kakvu povezanost s programima cijepljenaj u Indiji zbog očitih sukoba interesa.

To je zato što Zakladu Gates također podupire GAVI, globalni savez za cijepljenje koji u svojem sastavu ima velike farmaceutske tvrtke kao partnere.

Indijski imunizacijski program cijepi djecu da ih zaštiti od uvjeta opasnih po život i stanja kao što su ospice i dječja paralize, te se smatra od strane stručnjaka da je to presudno za poboljšanje javnog zdravlja.

Ključna pobjeda je bila kada je uspješno iskorjenjena dječja paraliza, ali više od milijun Indijske djeca i dalje svake godine umre prije nego što navrši pet godina starosti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,