Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Mugabe: Preporu─Źujem ameri─Źkom veleposlaniku u svojoj zemlji da se objesi o prvo drvo banane

Mugabe: Preporu─Źujem ameri─Źkom veleposlaniku u svojoj zemlji da se objesi o prvo drvo banane

mugabe-zimbabveVELEPOSLANSTVO AMERIKE JE SAOP─ćILO DA SE U TOJ ZEMLJI I DALJE POGOR┼áAVA SITUACIJA SA LJUDSKIM PRAVIMA, ZIMBABVEU TREBA MALO “DEMOKRACIJE”

Dr┼żavni vrh Zimbabvea o┼ítro je kritizirao ameri─Źke diplomate nakon ┼íto je veleposlanstvo SAD u toj afri─Źkoj zemlji ocijenila da se u njoj “pogor┼íava situacija s ljudskim pravima”.

Na sli─Źan na─Źin je zapo─Źinjala okupacija Libije, Iraka, i ostalih dr┼żava u kojima je zatim izvr┼íena ameri─Źka invazija.

Sasvim precizno, veleposlanstvo Sjedinjenih Dr┼żava je objavilo da se u Zimbabveu “nastavlja pogor┼íavanje stanja u podru─Źju ljudskih prava”.

Povod je bilo uhi─çenje lokalnog pastora Ivena Mavarire, koji po socijalnim mre┼żama organizira “protiestni pokret protiv vlasti”.

Priop─çenje veleposlanstva potpisao je veleposlanik Hari K. Tomas-mla─Ĺi.

Uslijedila je izjava Georgea Caramba, glasnogovornika predsjednika Zmbabvea, koji je amer─Źkog veleposlanika nazvao “reliktom u┼żasne epohe”. A imao je u vidu konfliktne odnose izme─Ĺu administracije Baracka Obame i ┼íefa svoje dr┼żave Robert Mugabea.

Govore─çi u ime Mugabea, Caramba je Thomasu-mla─Ĺem bez ikakvog uvijanja poru─Źio:

“On misli da nam mo┼że zapovijedati. Neka ide i objesi se o prvo drvo banane “.

Caramba je naglasio da slu┼żbeni Harare, ┼íto zna─Źi – i Mugabe, ─Źekaju “signal od nove administracije Sjedinjenih Dr┼żava”.

Ovako s ameri─Źkim veleposlanicima trenutno razgovara jo┼í samo predsjednik Filipina.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,