Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAKON TRUMPOVE POBJEDE, JOŠ JEDAN ŠOK ZA EU: Marine Le Pen bi mogla biti prva u prvom krugu izbora

NAKON TRUMPOVE POBJEDE, JOŠ JEDAN ŠOK ZA EU: Marine Le Pen bi mogla biti prva u prvom krugu izbora

marine-francuskaČelnica krajnje desničarske stranke Nacionalni front, Marine Le Pen, mogla bi dobiti najveći broj glasova u prvom krugu izbora za predsjednika Francuske u travnju

…dok bi se iza nje našli, s gotovo jednakim brojem glasova, konzervativni kandidat Francois Fillon i centristički kandidat Emmanuel Makron, pokazuje najnovija anketa.

Prema danas objavljenim rezultatima istraživanja instituta Antares za list “Figaro”, Le Pen bi osvojila 25 posto glasova u prvom krugu, dok bi Fillon pripalo od 21 do 22 posto, a Makronu od 20 do 21 posto glasova, prenosi Reuters.

U odlučujućem krugu, koji treba biti održan 7. svibnja, ukoliko se jedan od njih suoči s Le Penovom, šanse za pobjedu se smiješe i Fillonu i Makronu, dok bi Makron potukao Fillona u slučaju da se njih dvojica nađu u “konačnom obračunu” , pokazuju rezultati istog istraživanja.

Anketa je provedena 26. i 27. siječnja – nakon što su se u francuskom satiričnom časopisu pojavili navodi da je Fillon supruga godinama primala plaću za nepostojeći rad, što je pokrenulo aferu.

“Ono što Emanuelu Makronu daje prednost je prije svega Penelopgate”, kaže Emanuel Rivier iz instituta koji je proveo anketu, govoreći o skandalu vezanom za Fijonovu suprugu Penelop.

Za Benoa Amona, koji je danas osvojio nominaciju Socijalističke partije za kandidata na predsjedničkim izborima, mnogi smatraju da nema mnogo izgleda za uspjeh u prvom krugu izbora, prenosi Tanjug.
 
(politika.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,