Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAĐARSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA RAZOTKRIO: George Soros planira srušiti mađarsku vladu (VIDEO)

MAĐARSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA RAZOTKRIO: George Soros planira srušiti mađarsku vladu (VIDEO)

orban-sorosMađarski ministar vanjskih poslova potvrdio je da nevladine organizacije (NVO) koje financira globalistički milijarder George Soros u Mađarskoj planiraju srušiti vladu u Budimpešti

Ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je za RT da: “George Soros želi da ova vlada propadne, i da bi volio ovu vladu otpustiti, jer mu se ne sviđa naš pristup, ne sviđaju mu se naša pravila”

“Smatramo da je vrlo anti-demokratski ako netko iz inozemstva želi utjecati na mađarske birače za koga da glasaju”, ustvrdio je.

Nekoliko dana prije intervjua, mađarski parlament je počeo raspravljati o zakonu koji će dopustiti vlastima da provedu interne revizije nevladinih organizacija NVO i zatražiti detaljna izvješća o njihovim stranim donacijama.

Ranije u siječnju, predsjednik vladajuće Fidesz stranke Szilard Nemeth je rekao: “da ove organizacije moraju suzbiti sa svim raspoloživim sredstvima, i mislim da one moraju biti pometene, i sada vjerujem da su međunarodni uvjeti u redu nakon izbora novog predsjednika Donald Trumpa.”

U rujnu prošle godine, Nemeth, koji je ujedno i zamjenik predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Mađarske, donio je popis od 22 nevladinih organizacija “spojenih u Sorosevu mreže samo radi jedne svrhe.”

Ministar vanjskih poslova Szijjarto je rekao da je očito pravo njegove zemlje da se zaštitu od stranih utjecaja. “To je ono što smo čuli dosta puta od SAD-a u posljednjih mjeseci – da je vanjski utjecaj toliko opasan … Dakle, to je dobar razlog. – Ako je to američki stav po tom pitanju, onda to može biti i naš stav, također”.

Mađarska, koja se nalazi u samom srcu Europe, prošle godine je postala glavni kanal za stotine tisuća useljenika i izbjeglica koji su željeli doći do europske zemlje sjeverne, a to sve zahvaljujući Sorosu koji je organizator i planer imigrantske krize.

Vlada, na čelu s desničarskim predsjednikom Viktorom Orbanom, odgovorila je podizanjem ograde duž mađarskih granica i uvođenjem stroge granične kontrole. Budimpešta je dosljedno odbijala podupirati EU obavezne kvote za prihvat muslimanskih imigranata, nazivajući to udarcem suverenosti zemalja članica.

Szijjarto je naveo obavještajna izvješća koja tvrdee da “postoje organizacije koje su pomogle ilegalnim migranatima da nađu način kako se dokopati Europske unije, kako bi pronašli gdje mogu prijeći našu granicu, kako bi saznali kako podnijeti zahtjev za status azila, i ta izvješća su rekla da je George Soros u pozadini od tih organizacija.”

Ruski tužitelji su označili Zakladu Otvoreno društvo (FOD), posebice Soroseve organizacije, i Institut Otvorenog Društva kao prijetnju ustavnom poretku i nacionalnoj sigurnosti zemlje u 2015. godini, te su im zabranili da pružaju potporu ruskim partnerima.

Grupe koje posjeduje Soros također su optužene za miješanje u ukrajinske poslove i u organizranje pratećeg prosvjeda Euromajdana 2013. godine koji su doveli do svrgavanja demokratski izabranog predsjednika Viktora Janukoviča.

Pogledajte intarvju ministra vanjaskih poslova Mađarske u cijelosti:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,