Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Beba se dva dana nije budila, na Rebru nitko nije ni posumnjao na cjepivo

Beba se dva dana nije budila, na Rebru nitko nije ni posumnjao na cjepivo

beba-cijepljenjeMelani je do prvog rođendana spavala cijelu noć. A onda je krenulo noćno vrištanje, visoka temperatura, nesnošljiva alergija. Evo kako su je spasili

Male bebe često se bude, plaču i traže hranu. Takva je bila i malena Melani iz Križevaca, dok nije navršila dva mjeseca. Došlo je vrijeme za cijepljenje kod pedijatra, a nakon uzimanja cjepiva nastupila je nevjerojatna i zastrašujuća promjena njenog stanja.

Melani se nije budila puna dva dana. Nije ništa jela, što je za tako malenu bebu izuzetno opasno. Majka Jadranka (31), inače medicinska sestra, je s dvomjesečnom dehidriranom bebicom završila na Rebru, a uzrok dramatičnog stanja je, kako je ispričala za direktno.hr, otkrila tek mnogo, mnogo kasnije.

Priča o problemima male Melani počinje 2007. godine, kada se djevojčica rodila, govori nam majka Jadranka. Pouku mogu izvući brojni roditelji čija djeca imaju narušen imunitet ili ozbiljne probleme s alergijama.

“Malena je primila sva cjepiva obvezna po kalendaru. Nisam tada znala ništa o posljedicama. Tako je i u bolnici cijepljena treći dan, kad su nas otpuštali doma. No mi smo se tjedan dana nakon otpusta vratili u bolnicu jer je dobila upalu mjehura i bakteriju, escherichiju. Bio joj je totalno uništen imunitet, nitko mi nikad nije rekao da bi to moglo biti povezano s cjepivom, niti je itko ikada pitao je li dijete cijepljeno, kao da je to cijepljenje sveta voda”, priča nam Jadranka.

Nastavlja kako su liječnici mjesecima “kljukali” dijete s antibioticima, a u međuvremenu je stiglo vrijeme za cjepivo s navršena dva mjeseca.

“Mala je ponovno primila cjepivo. I zaspala je na dva puna dana. Bez buđenja za hranu. Prematala sam ju, a ona je spavala. Odbijala hranu, dojku. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi to moglo imati veze s cjepivom. Pa možda ju je malo uspavalo, mislila sam. Ali drugi dan sam ju dovela pedijatrici i ona je rekla da je beba možda malo uspavana zbog cjepiva, da tako lijek djeluje”, prepričava Jadranka.

Dijete je treći dan ponovno počelo sisati, međutim, sve što bi pojelo bi i povratilo.

“Onda je stalno povraćala u mlazu. Kao da nije iz želuca odlazilo dalje. Završili smo u bolnici na Rebru, na aparatima, da bi svi nalazi bili uredni. Djetetu po njihovom nije bilo ništa. A na Rebro je došla dehidrirana. Napravili joj sve nalaze, i sve je, rekli su, bilo OK”, kaže majka.

Noćni teror do pete godine

Stanje se, srećom, normaliziralo. No samo privremeno. Melani je primila novo cjepivo sa šest mjeseci. Nakon toga je danima vrištala, držao ju je vrištavi plač, a dva-tri dana imala je i visoku temperaturu, do 40 stupnjeva.

“Uz to, sva se osula. Doktorica je rekla da je to od vrućine, da ja previše kurim u kući. A bio je prvi mjesec. A onda je stiglo cjepivo MMR, s godinu dana. Dotad je Melani spavala po cijelu noć, nije se budila ni za hranu. Ali dva dana nakon tog MMR-a, najgoreg zla, odmah su počele reakcije. Vrištavi plač i temperatura, osip, i buđenje noću šest do sedam puta. Vrištanje bez ikakvog razloga. I taj noćni terror trajao je do njene pete godine. Što je to cjepivo njoj oštetilo unutra, sam Bog zna”, govori nam majka Jadranka.

No ni ove reakcije nisu navele Jadranku i njenog supruga da posumnjaju u sigurnost cjepiva. Nisu bili educirani i nastavili su s procijepljivanjem djevojčice do treće godine. Do tada je, govori nam majka, Melani bila relativno zdrava, izuzmu li se burne reakcije nakon cijepljenja.

“Ali s cjepivom koje je primila s tri godine primijetili smo da slabije čuje. Trajalo je to nekoliko mjeseci. No važnije od toga, Melani je tada postala teški alergičar i astmatičar. Razvila je alergiju na mačke, prašinu i grinje. Počelo je tako što sam nekoliko dana nakon cjepiva primijetila da malenoj strašno idu suze, po nosu se svrbila do krvi, ujutro bi kihnula po 40 puta, po danu sto puta. Suze joj išle non-stop”, kaže Jadranka

Na liječenje čak u Beograd, spasilo ih čišćenje organizma

Krenulo je obilaženje bolnica po Zagrebu, a uporna Jadranka na kraju je dospjela i do Beograda.

“Na Srebrnjaku su malenoj otkrili alergije. I dobili smo kortikosteroidne kreme, kapi, masti, sprejeve, pumpice, inhalatore, sirupe. Ukupno dvije kile lijekova. I počela sam joj to davati, dok nisam počela istraživati i dok nisam otkrila kakva su ta cjepiva zlo, ubojstvo, genocid. Što se to radi na djeci”, ističe Jadranka, koja je tad krenula u ozbiljno čišćenje djetetovog organizma. To čišćenje provode mnogi roditelji u potrazi za alternativnim metodama liječenja.

“Išla sam tražiti načine detoksikacije. Sve živo sam isprobala. I zeloit za izvlačenje teških metala. I korijander, zelene gline, srebrnu vodu. Našla sam dobru homeopatkinju u Beogradu, dala mi je loptice za čišćenje. A naletjela sam i a razne recepte po knjigama. Uspjeli smo malenu spasiti. Ona sad ima sedam i pol godina, i već je četiri godine bez lijeka. No da bi do toga došli potrošili smo 20 tisuća kuna. A da stvar bude zanimljivija, prije mjesec dana, Melani je preboljela ospice. Koje je dobila od djevojčice koja se nedavno cijepila protiv ospica. Ovu dječju bolest Melani je preboljela kod kuće, bez ikakvih posljedica. A nije bila cijepljena”, zaključuje priču Jadranka.

No ostavlja pouku za sve mlađe, neiskusne roditelje. Sada, kada je pročitala i prevela silnu literaturu, tvrdi da su svi problemi posljedica cjepiva. Budući da je i sama zdravstveni djelatnik, radi u bolnici i prati rad sustava, njena je priča tim uvjerljivija.

“Nikad nitko mi nije rekao da bi to moglo biti od cjepiva. Vjerujem da su znali. Ja sam bila zadojena kao i svaka druga mlada mama. Mladim mamama je naljakše manipulirati, tako mi je rekla i pedijatrica. No ja sam sama prevodila knjige s engleskog da bi se informirala o nuspojavama cijepljenja. U Americi je normalno da pedijatri pričaju o takvim stvarima, a u Hrvatskoj je to sveta voda. Naši liječnici ne prijavljuju reakcije na cjepivo, a da to rade svako drugo dijete bi imalo reakciju”, istaknula je Jadranka, koja je htjela ostati anonimna, ne otkrivajući i prezime, jer se, kaže, zbog svog antivakcinacijskog aktivizma susreće s pritiscima na poslu.

”Imam Facebook profil gdje upozoravam ljude i educiram o cjepivima. Ali već sam dobila upozoravajuće poruke da prestanem, od jedne gospođe koja je zastupnica jedne farmaceutske kuće za Hrvatsku. Poručila je kako je za moje dobro da skinem ”to” s profila. Zvali su mi u bolnicu gdje radim, u kadrovsku, raspitivali se, da radim kontra struke vezano za cjepivo”, ispričala nam je Jadranka koja ne namjerava odustati od širenja informacija o štetnim nuspojavama cjepiva.

Više od pritisaka, muči ju, kaže, vlastita savjest, što nije na vrijeme posumnjala na uzrok brojnih teških stanja kod djeteta i spriječila nova. No priča ove obitelji ipak nije završila tragično, kao u slučaju obitelji Škvarić-Vidaček iz Ivanca, kojima je beba umrla nakon cijepljenja.

Pedijatri gotovo jednoglasno za obvezno cijepljenje

Spomenimo ovdje i službeni stav pedijatara o izboru cijepljenja u Hrvatskoj. Otprije je poznato kako su pedijatri gotovo jednoglasno za obvezu cijepljenja.

Julije Meštrović, predsjednik Hrvatskog pedijatrijskog društva, za direktno.hr nije želio komentirati rad pedijatara, već je ponovio već poznat stav HPD-a:

”Obvezno cijepljenje je apsolutno indicirano prema rasporedu i programu. Donijelo je veliku dobrobit za djecu i u tomu je struka jasna i dosljedna”, zaključio je Meštrović, koji se ranije u razgovoru za direktno.hr nije uopće želio upuštati u ocjene negativnih posljedica cijepljenja.
 
(direktno.hr)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,