Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Neuroznanost: Revolucionarna melodija ‘Weightless’ smanjuje anksioznost za 65 posto!

Neuroznanost: Revolucionarna melodija ‘Weightless’ smanjuje anksioznost za 65 posto!

muzika-mozakGlazba od pamtivijeka ima veliku ulogu u duhovnom, ali i psihofizi─Źkom aspektu ljudi te se koristi za pobolj┼íavanje zdravstvenog stanja

I dan danas, zvu─Źna terapija je popularan na─Źin opu┼ítanja i iscjeljivanja. Neuroznanstvenici iz Velike Britanije su se pozabavili ovom teorijom te su istra┼żili koja melodija mo┼że pru┼żiti maksimalni u─Źinak pri uklanjanju anaksioznosti.

Istra┼żivanje je provedeno na sudionicima koji su poku┼íavali rje┼íavati te┼íke zagonetke ┼íto je br┼że mogu─çe, dok su bili spojeni na senzore. Rje┼íavanje zagonetki je izazvalo odre─Ĺenu razinu stresa, a za to vrijeme su sudionici slu┼íali razli─Źite melodije. Istra┼żiva─Źi su im pri tome mjerili mo┼żdanu aktivnost, kao i fiziolo┼íka stanja koja uklju─Źuju otkucaje srca, krvni tlak i brzinu disanja.

Prema Dr. Davidu Lewis-Hodgsonu s Mindlab International, koji je proveo istra┼żivanje, znanstvenici su otkrili jednu melodiju koja je dala najbolje rezultate u opu┼ítanju.

Radi se o melodiji “Weightless” koja je smanjila razinu anaksioznosti za ─Źak 65 posto, te smanjenje od 35 posto u njihovim uobi─Źajenim fiziolo┼íkim stopama opu┼ítanja.

Znakovito je to da se radi o melodiji koja je konstruirana kako bi prouzro─Źila ovakve u─Źinke.


Kreirala ju je skupina Marconi Union, u suradnji s terapeutima zvukom. Pa┼żljivo aran┼żirana harmonija, ritmovi i bas linije poma┼żu usporiti otkucaje srca, smanjuju krvni tlak i sni┼żavaju razine hormona stresa kortizola.

Rad na uklanjanju anaksioznosti je iznimno va┼żan. Stres ili pogor┼íava ili pove─çava rizik od razvoja zdravstvenih problema kao ┼íto su bolesti srca, pretilost, depresija, gastrointestinalni problemi, astma i jo┼í mnogo toga.

Ono ┼íto posebno zabrinjava je znanstvena ─Źinjenica da stres uzrokovan poslom uzrokuje vi┼íe smrtnih slu─Źajeva nego li dijabetes, Alzheimerova bolest ili gripa.

U ovo doba konstantnog bombardiranja informacijama i zadacima, znanost je jasna: ako ┼żelimo da na┼í ┼żivot potraje, i to ne u smislu pukog pre┼żivljavanja ve─ç kvalitetnog ┼żivljenja, trebamo odrediti prioritet, a to je da si omogu─çimo odmor i opu┼ítanje.

Glazba je jednostavan na─Źin kojim si mo┼żemo pomo─çi, te bi uz ostale metode iscjeljivanja trebali uklju─Źiti i terapiju zvukom.

Poslu┼íajte melodiju “Weightless”:
 

 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,