Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » DOSTA JE BILO LAŽI: Trumpov tim zabranio Agenciji za zaštitu okoliša da ‘bez provjere’ objavljuje dokaze da se Zemlja zagrijava!

DOSTA JE BILO LAŽI: Trumpov tim zabranio Agenciji za zaštitu okoliša da ‘bez provjere’ objavljuje dokaze da se Zemlja zagrijava!

trump-zagrijavanjeTrump je obećao da će ukinuti sve zakone koje je Obama donio u posljednjim danima njegova mandata, a to uključuje i zakone vezane uz propagandu “klimatskih promjena”

Administracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa zabranila je službenicima iz Agencije za zaštitu okoliša da komuniciraju s medijima te stopirala dodjelu novih ugovora ili stipendija unutar agencije vezano za propagandu globalnog zagrijavanja.

Time se Agencija za zaštitu okoliša pridružila drugim federalnim agencijama kojima je Trump proteklih dana zabranio komuniciranje s medijima, poput odjela za transport, odjela za poljoprivredu i ministarstva unutarnjih poslova.

Zabrana Agenciji za zaštitu okoliša (EPA) postale su očite nakon što je agencija u utorak odgodila primjenu 30 novih pravila za zaštitu okoliša koja su dovršena u zadnjim mjesecima Obaminog mandata, što se gleda kao prvi korak prema namjeri da se ubiju nova pravila koja bi podigla standarde u zaštiti okoliša, očito nespojive s Trumpovom namjerom da na pogon prljavih fosilnih goriva započne svoju “industrijsku revoluciju” u SAD-u.

Riječ je o uredbama koje nameću strože standarde u pitanjima onečišćenja zraka za nekoliko saveznih država, nove standarde za obnovljive izvore energije i količinu formaldehida koja smije “curiti” iz drvnih prerađevina. Trump je još u petak potpisao predsjedničku uredbu kojom je zamrznuo implementaciju novih pravila.

Osim toga, e-mailovi nove administracije do kojih je došao Associated Press pokazuju kako je službenicima EPA-e zabranjeno pisanje izvješća za medije, osvježavanje blogova i pisanje novih postova na profilima koje agencija ima na društvenim mrežama.

To uključuje i zabranu objavljivanja bilo kojih studija i znanstvenih činjenica prije nego prođu kroz provjeru političkih namještenika koji će odlučiti treba li javnost znati za te podatke ili ne. To će se, između ostalog, protegnuti i na znanstvene dokaze da se Zemlja rapidno zagrijava zbog ljudskog utjecaja na atmosferu, što Trump i brojni članovi njegove administracije niječu usprkos moru preciznih i detaljnih studija koje dokazuju suprotno.

>> ZNANSTVENICI MIJENJAJU PLOČU: Klimatske bi promjene mogle dovesti do novog ledenog doba

Još gori učinak za djelovanje EPA-e ima zabrana svih novih poslovnih aktivnosti unutar agencije, uključujući dodjeljivanje novih ugovora pojedincima i tvrtkama koji obavljaju niz poslova za agenciju.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer, koji je tijekom svoje prve press konferencije iznosio informacije o posjećenosti Trumpove inauguracije te se potom i svađao se s novinarima, rekao je da nema nikakvih specifičnih informacija o zabrani komuniciranja s medijima za federalne agencije.

Mislim da nije iznenađujuće da nova administracija promijeni određena pravila – kratko je rekao Spicer.

Doug Ericksen, direktor za komunikacije Trumpovog tranzicijskog tima u EPA-i rekao je da očekuje kako će se zabrana komuniciranja ukinuti krajem tjedna:

Naprosto nastojimo ocijeniti stanje stvari i osigurati da što god izlazi iz agencije održava prioritete nove administracije – kazao je Ericksen.

Jasno, ovakav potez nove administracije naišao je na niz kritika od strane medija, demokratskih političara i nevladinih udruga koje se bave zaštitom okoliša. Tako je lider demokrata u Senatu Chuck Schumer rekao da bi Trumpova administracija odmah trebala ukinuti zabranu komuniciranja s medijima i zabranu dodjeljivanja novih ugovora.

Ova odluka mogla bi imati štetne posljedice po cijelu državu, od odgađanja testiranja razine olova u školama do smanjenja kontrole čistoće pitke vode – rekao je Schumer, referirajući se na zabranu sklapanja novih poslova od strane EPA-e.

Puno žešći bio je izvršni direktor organizacije “Javni zaposlenici za odgovornost prema okolišu”, Jeff Ruch, koji je rekao da ovakve naredbe od strane nove administracije nadilaze sve što su radili njihovi prethodnici prilikom tranzicije vlasti.

Gledamo kako se crni oblak Mordora nadvija nad federalne službe – rekao je Ruch u očitoj referenci na carstvo zla iz trilogije “Gospodari prstenova” i dodao da ključna mjesta u Agenciji za zaštitu okoliša Trumpovi ljudi još nisu popunili, uključujući novog čelnika agencije Scotta Pruitta, bivšeg tužitelja u državi Oklahoma.

Zbog skorog dolaska nove vladajuće garniture u EPA-u moral među zaposlenicima je strahovito pao. Naime, i Trump i Pruitt su u prošlosti žestoko kritizirali EPA-u te nijekali znanstvenu činjenicu da se Zemlja zagrijava zbog ispuštanja povećanih količina CO2 u atmosferu, za koje je odgovorno ljudsko djelovanje.

>> DOKAZI UPUĆUJU NA VELIKU GLOBALNU PRIJEVARU: NASA-ini podaci razotkrili ‘globalno zagrijavanje’
 
(jutarnji.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , ,