Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » DOKAZI UPUĆUJU NA VELIKU GLOBALNU PRIJEVARU: NASA-ini podaci razotkrili ‘globalno zagrijavanje’

DOKAZI UPUĆUJU NA VELIKU GLOBALNU PRIJEVARU: NASA-ini podaci razotkrili ‘globalno zagrijavanje’

globalno-zagrijavanje-medoZapanjujući novi podaci iz NASA-e ukazuje da El Nino obara rekordno niske temperature, što ukazuje nakon svega da čovjekove umjetne emisije CO2 nisu krive za globalno zagrijavanje

Globalna prosječna temperatura je pala više od 1 stupnja od sredine ove godine – što se poklapa s krajem globalnog atmosfersko-oceanskog fenomena El Nino – a sada neki znanstvenici tvrde da su visoke temperature prethodnih godina koje su bile uzrokovane fenomenom El Nino zapravo ciklički prirodni fenomen koji nema nikakve veze s emisijama stakleničkih plinova od strane ljudi.

Zapanjujući novi NASA-ini podaci otkrivaju veliki pad temperature koji ukazuje da lagali građane svijeta o svojim predikcijama za budućnost. Hoće li itko za to odgovarati?

Daily Mail izvještava da veliki El Nino još uvijek ima ogroman utjecaj na svjetsku klimu, što je izazvalo više od prosječne temperature na ogromnim područjima svijeta.

2015.-16. El Nino je vjerojatno bio najjači otkada su precizna mjerenja počela, s temperaturama vode višom čak i do 3°C nego što je uobičajeno.

Sada je El Nino zamijenjen La Nina fenomenom – kada voda u istoj pacifičkoj regiji postaje hladnija nego što je to uobičajeno. To također ima utjecaj u svijetu, mijenjajući temperature prema dolje.

el-nino-globalMjerenja satelita iznad kopna su brzo reagirala na fenomene El Nino i La Nina. Temperature iznad mora su također pale, ali ne tako brzo, jer more zadržava toplinu duže.

To znači da je moguće po nekim mjerilima, da će 2016. biti proglašena toplom kao i 2015. ili čak možda i malo toplijom – jer El Nino nije nestao sve do sredine godine.

Prošle godine, Dr. Schmidt – plaćnik NASA-e, je rekao da bi 2015. bila rekordno vruća godine čak i bez El Nina.

“Razlog zašto je to tako topla rekordna godina je zbog dugotrajnog trenda, kumulativnog učinka dugotrajnog zagrijavanja naše Zemlje”, rekao je on. Ovo je ‘uglavnom uzrokovano’ emisijom stakleničkih plinova od strane ljudi.

Dr. Schmidt je također demantirao da je bilo “pauze” ili “hiatusa” u globalnom zatopljenju između 1998. i 2015.

No, na svojim internetskim stranicama, NASA je predstavila novu studiju u kojoj je stajalo je došlo do jaza u globalnom zagrijavanju prije nedavnog fenomena El Nino, i raspravljalo se zašto je to tako. Dr. Schmidt nije vratio zahtjev za komentarom te iste studije.

Međutim, Schmitov položaj u NASA-i bi mogao biti ugrožen. Novoizabrani predsjednik Donald Trump je javno priznati skeptik klimatskih promjena, koji je tvrdio da je to prijevara koju su izmislili Kinezi.

Prošli tjedan, znanstveni savjetnik Donald Trumpa, Bob Walker, je rekao da će vjerojatno srezati NASA-in godišnji proračun za istraživanje klime od 1,9 milijardi dolara (oko 1,4 milijardi £).

“Prema satelitima, krajem 2016. temperature će se vratiti na razine kakve su bile nakon fenomena El Nino 1998. godine.

Podaci jasno pokazuju da je fenomen El Niño bio samo – kratkoročni vremenski događaj”, rekao je on.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,