Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » Rusija: Obama je prodao dušu Novom Svjetskom Poretku

Rusija: Obama je prodao dušu Novom Svjetskom Poretku

obama-vragBarack Obama je prodao dušu za uspostavu Novog Svjetskog Poretka i koristio je globalističku vojnu moć Sjedinjenih Država za stvaranje nestabilnosti u svijetu, ne poštujući tradicionalne zapadne i kršćanske vrijednosti, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev

Rusija nije gubila vrijeme da razotkrije Obamu te je premijer Medvedev u radio intervjuu izrekao brutalnu osudu bivšeg američkog predsjednika, te je izrekao analizu i stav na svojoj službenoj Facebook stranici samo nekoliko minuta nakon što je Trump položio prisegu kao novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Prema Medvedevu, Obama napušta ured umrljanih ruku krvlju desetaka tisuća nevinih civila. Obamina “bezobzirna” politika dovela do “potpunog raspada političkih sustava” i totalne korupcije u društvu.

“Svatko je svjestan da su Sjedinjene Države uvijek pokušavale ‘upravljati’ gotovo svim globalnim procesima, drsko se miješajući u unutarnje stvari pojedinih zemalja i vodeći više ratova na tuđem tlu. Irak, arapsko proljeće, Ukrajina i Sirija su samo neki od primjera takve nepromišljene politike u posljednjih nekoliko godina. Još uvijek možete vidjeti njezine posljedice.”

Ovi ratovi, Medvedev je istaknuo, “su odnijeli desetke tisuća života.”

Verbalno ponižaavajući SAD, ruski premijer je tada dodao:

“Ne možete postati gluplji ograničavajući ulazak u SAD cijelom vodstvu ruskog parlamenta, ministarima i gospodarstvenicima, čime se namjerno smanjuje mogućnost punopravnih kontakata i zatvaraju se prozori za suradnju. Nemoguće je bilo zamisliti takve poteze od strane Amerike, čak i za vrijeme kubanske raketne krize, iako je situacija bila mnogo ozbiljnije onda … “

Nakon što je isporučio Obami brutalnu “jezikovu juhu”, ruski premijer je izrazio nadu da će se odnosi između dviju zemalja oporaviti zahvaljujući Trumpu:

“Još ne znamo kako će nova američka administracija poboljšati odnose dviju zemalja. No, mi se nadamo da će razum prevladati. I mi smo spremni napraviti svoj dio posla kako bi poboljšali odnos.”

Možemo se samo nadati da će Trump uzvratiti istom mjerom.

Medvedev je na Facebooku napisao:

“Administracija američkog predsjednika Baracka Obame je došlo do kraja, a rezultati su izrazito mješoviti. Želim dati svoj ocjenu rusko-američkih odnosa u tom periodu, pogotovo jer sam bio izravno uključen u mnogim događajima.

S jedne strane, Rusija i Sjedinjene Države su uspjele zajedno raditi kako bi riješili niz velikih svjetskih problema. Naše zemlje su potpisale nuklearni sporazum o smanjenju nuklearnog oružja, a Rusija i Sjedinjene Države su igrale vodeću ulogu u rješavanju kontroverza oko iranskog nuklearnog programa. Postigli smo eliminaciju kemijskog oružja u Siriji. Ovi rezultati su važni za cijeli svijet.

S druge strane, odnosi SAD-a i Rusije su se u potpunosti raspali krajem drugog mandata Obamine administracije.

Svatko je svjestan da su Sjedinjene Države uvijek pokušavale ‘upravljati’ gotovo svim globalnim procesima, drsko se miješajući u unutarnje stvari pojedinih zemalja i vodeći više ratova na tuđem tlu. Irak, arapsko proljeće, Ukrajina i Sirija su samo neki od primjera takve nepromišljene politike u posljednjih nekoliko godina. Još uvijek možete vidjeti njezine posljedice, koje se kreću od potpune propasti političkih sustava u tim zemljama u ratovima koje su odnijele desetke tisuća života.

Postoji samo jedno objašnjenje za takve akcije: interesi SAD-a. Objašnjenje koje je u potpunosti obranjeno samo u Americi, iako u znatno manjoj mjeri u drugim zemljama.

Obamina administracija je bila potpuno kratkovidna na tako važnom i složenom pitanju kao u odnosima s Rusijom. Postojala je nada da će biti pametniji, oprezniji i odgovorniji unatoč različitim procjenama složenih međunarodnih procesa, s različitim pristupcima prema ključnim odlukama.

Pritisak na našu zemlju je dosegao neviđene razmjere. Nepromišljene ekonomske sankcije, koje nikome nisu donijele dobro, smanjili su našu suradnju na nulu.

Ne možete postati gluplji ograničavajući ulazak u SAD cijelom vodstvu ruskog parlamenta, ministarima i gospodarstvenicima, čime se namjerno smanjuje mogućnost punopravnih kontakata i zatvaraju se prozori za suradnju. Nemoguće je bilo zamisliti takve poteze od strane Amerike, čak i za vrijeme kubanske raketne krize, iako je situacija bila mnogo ozbiljnije onda …

Tko je imao koristi od toga? Nitko. Sigurno ne SAD. To nije funkcioniralo.

Zaključak: Obamina administracija je uništila odnose između SAD-a i Rusije, koji su na najnižoj točki u zadnjih nekoliko desetljeća. To je njihova ključna vanjskopolitička pogreška koja će biti zapamćena u povijesti.

Mi još ne znamo kako će nova američka administracija zatopliti odnose s našom zemljom. No, mi se nadamo da razum prevladati. I mi smo spremni napraviti svoj dio posla kako bi poboljšali odnos”, završava Medvedev.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , ,