Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Turska se obrušila na Darwina: Erdogan izbacuje ‘Teoriju evolucije’ iz škola i udžbenika

Turska se obrušila na Darwina: Erdogan izbacuje ‘Teoriju evolucije’ iz škola i udžbenika

turska-evolucijaDarwinova evolucija teorija će biti uklonjena iz turskih udžbenika iz biologije u srednjim školama od sljedeće godine

Ministar nacionalnog obrazovanja turske vlade, Ismet Yilmaz, najavio je novi nastavni plan i program za školsku akademsku godinu 2017-2018.

Yilmaz je priznao da su Darwinova otkrića “samo teorija”: “Darwinov rad se temelji samo na teoriji. U stvari, to je isto kao teorija “Velikog praska” u fizici. Ovi problemi zahtijevaju posebnu raspravu izvan školskog programa”.

Teorije evolucije su izbačene iz škole

Novi nacrt plan i program donosi neke radikalne promjene:

- neuspjeli pokušaj puča će biti uključen u predmete društvenih znanosti počevši od 6. razreda.

- sveukupna akademska težina programa je smanjena

- “Teorija evolucije” je isključena iz predmeta. Poglavlje na koje se to odnosi se zove “Porijeklo života i evolucija” i biti će zamijenjeno sa poglavljem “Živa bića i okoliš”.

Reakcionarna transformacija koju su doživjeli u posljednjih 14 godina u Turskoj donosi značajne rezultate.

31,2 posto turskih studenata do 15 godina podbacilo je u matematici, znanosti i čitanju, prema PISA testu.


Turska je postigla 420 poena na testu iz matematike i zauzela 49. mjesto od 72 zemalja. Turska je također bila na 52. mjestu u znanosti i 50. u čitanju.

Prema Turskoj Asocijaciji za Obrazovanje (TED) i njihovog “Izvješća o obrazovanju u 2016.”, prosječna ocjena verbalne vještine sveučilišnih diplomanata u Turskoj je niža od prosječne ocjene učenika koji su djelomično završili srednju školu u Japanu.

Daljnji korak ka neznanstvenom, opskurnom obrazovanju

Rasprave oko toga hoće li isključiti “Teoriju Evolucije” i uključiti inteligentniji model obrazovanja su nedavno eskalirale.

Odgovarajući na pitanje o isključivanju “Teorije Evolucije” iz nastavnog plana i programa, ministar narodne prosvjete Ismet Yilmaz izjavio je da je nacrt plana otvoren za komentare, a Teorije evolucije nije iznimka.

Yılmaz je tvrdio da iako je ta teorija “iako prihvaćena znanstveno, je samo hipoteza, ili samo teorija, te da je sporna.”

DARWINOVA TEORIJA EVOLUCIJE: Kamen Temeljac Zločina – od Hitlera do Današnje “Zlatne Milijarde”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,