Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ODNIO NAJVE─ćU TAJNU U GROB: Preminuo ─Źovjek koji je posljednji hodao Mjesecom i koji se jedini zakleo u Bibliju

ODNIO NAJVE─ćU TAJNU U GROB: Preminuo ─Źovjek koji je posljednji hodao Mjesecom i koji se jedini zakleo u Bibliju

covjek-cernan-mjesecBiv┼íi ameri─Źki astronaut Eugene Cernan, posljednji astronaut koji je hodao Mjesecom, umro je u 82. godini ┼żivota, priop─çila je ameri─Źka svemirska agencija NASA

Cernan, isto tako jedan od prvih ljudi koji je i┼íao u svemirsku ┼íetnju, umro je okru┼żen obitelji, rekla je NASA u priop─çenju.

Cernan i kolega astronaut Apolla 17 Harrison Schmitt postali su ─Źlanovi najeksluzivnijeg kluba u svemiru 11. prosinca kada su stupili iz svojeg lunarnog modula na povr┼íinu Mjeseca. Samo jo┼í 10 drugih ljudi, sve ameri─Źki astronauti, je to u─Źinilo ranije, a otada nijedan vi┼íe.

Tijekom tri dana oni su pre┼íli vi┼íe od 30 km u lunarnom vozilu i prikupili vi┼íe od 100 kg kamenja u 22 sata istra┼żivanja kratera i brda.

“Znam da sam se promijenio u protekla tri dana i da vi┼íe ne pripadam samo Zemlji”, napisao je Cernan, biv┼íi mornari─Źki probni pilot, u svojim memoarima pod naslovom “Posljednji ─Źovjek na Mjesecu”. “Zauvijek ─çu pripadati svemiru”.

Naime, da je sletanje na Mjesec LA┼Ż misli ─Źak 52 posto ispitanih Britanaca koji ne vjeruju da je ─Źovjek sletio na Mjesec. Tvrde da je misija Apollo 11 la┼żirana i da ljudska noga nikada nije kro─Źila na povr┼íinu Mjeseca.

Ispitani gra─Ĺani u dobi od 25 do 34 godine najbrojnija su skupina koju su istra┼żiva─Źi svrstali me─Ĺu neracionalne jer njih ─Źak 73 posto smatra da je slijetanje na Mjesec la┼żirano.

Ni stariji nisu mnogo racionalnijih, jer njih 38 posto starijih od 55 godina ne vjeruje da su Neil Armstrong i Buzz Aldrin kro─Źili na┼íim najve─çim prirodnim satelitom.

Eugene Cernan se jedini od ostalih 6 astronauta koji su bili na Mjesecu – zakleo u Bibliju. Pogledajte:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Ô×í Ô×í NASA U PANICI: Istra┼żivanje pokazalo da vi┼íe od pola Britanaca ne vjeruje da su Amerikanci bili na Mjesecu
 
(dnevnik.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,