Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA U PANICI: Istra┼żivanje pokazalo da vi┼íe od pola Britanaca ne vjeruje da su Amerikanci bili na Mjesecu

NASA U PANICI: Istra┼żivanje pokazalo da vi┼íe od pola Britanaca ne vjeruje da su Amerikanci bili na Mjesecu

mjesec-snimanjeBritanska tvrtka E2save i agencija za istra┼żivanje Atomik Research anketirala je tisu─çu gra─Ĺana Velike Britanije i do┼íla do rezultata koja se mogu protuma─Źiti kao zapanjuju─ça

Ispitanici su odgovarali na razli─Źita pitanja o ljudskim vjerovanjima, od obi─Źnih do ekstravagantnih, a rezultati, tvrde istra┼żiva─Źi, mjere racionalnost nacije.

Naime, zanimljivo je da ─Źak 52 posto ispitanih Britanaca ne vjeruje da je ─Źovjek sletio na Mjesec. Tvrde da je misija Apollo 11 la┼żirana i da ljudska noga nikada nije kro─Źila na povr┼íinu Mjeseca.

Ispitani gra─Ĺani u dobi od 25 do 34 godine najbrojnija su skupina koju su istra┼żiva─Źi svrstali me─Ĺu neracionalne jer njih ─Źak 73 posto smatra da je slijetanje na Mjesec la┼żirano. Ni stariji nisu mnogo racionalnijih, jer njih 38 posto starijih od 55 godina ne vjeruje da su Neil Armstrong i Buzz Aldrin kro─Źili na┼íim najve─çim prirodnim satelitom.

Da se radi o uistinu katastrofalnim rezultatima (za koji nemaju objašnjenja) govori i podatak kako 64 posto ispitanih misli da dinosauri nikada nisu postojali. Anketa je otkrila i da 30 posto ispitanih vjeruje u duhove, a 29 posto vjeruje u Boga.


S druge strane, samo njih 24 posto vjeruje u postojanje izvanzemaljaca, ┼íto je opet neobi─Źno jer je vjeroojatnost da smo apsolutno sami u ovom svemiru gotovo ravna nuli.

┼áto se ti─Źe podru─Źja fantastike, i ovdje su rezultati zanimljivi. 12 posto Britanaca vjeruje u postojanje vje┼ítica i ─Źarobnjaka, 10 posto vjeruje u postojanje ─Źudovi┼íta Nessie iz jezera Loch Ness, a jednako toliko ih vjeruje da postoji i Jeti. Ne┼íto manje, osam posto, vjeruje da Bigfoot postoji, dok pet posto vjeruje u zmajeve.

No usporedba slijetanja na Mjesec sa vjerovanjem u bajke je ─Źisti apsurd. Pisci pi┼íu knjige, a svemirska agencija NASA koja nema veze sa svemirom, re┼żira doga─Ĺaje koji se u stvarnosti nisu dogodili.

O─Źito je da Ameri─Źko slijetanje na Mjesec nije vi┼íe ─Źista istina, ve─ç postaje ogromna nau─Źna fantastika, kako misli vi┼íe o polovice Britanaca.
 

 
(metro-portal.rtl.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,