Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » UZNEMIRUJU─ćE OTKRI─ćE RASVIJETLILO MISTERIJ LETA MALAYSIA AIRLINES MH370: Pilot je na simulatoru letio rutom koja odgovara ruti nestanka zrakoplova

UZNEMIRUJU─ćE OTKRI─ćE RASVIJETLILO MISTERIJ LETA MALAYSIA AIRLINES MH370: Pilot je na simulatoru letio rutom koja odgovara ruti nestanka zrakoplova

malaysia-mh370Kapetan leta MH370 Zaharie Ahmad Shah mjesec dana prije misterioznog nestanka na svojem simulatoru letio rutom koja je i┼íla duboko u podru─Źja iznad ju┼żnog dijela Indijskog oceana

Ugledni New York Magazine objavio je u petak nave─Źer ekskluzivnu pri─Źu koja vodi korak dalje k rasvjetljavanju misterioznog nestanka putni─Źkog zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu MH370.

Avion na kobnom letu nestao je 8. o┼żujka 2014. godine kada je iz neobja┼ínjivih razloga skrenuo sa svoje rute iz Kuala Lumpura prema Pekingu te nakon toga i┼í─Źeznuo zajedno sa svih 227 putnika i ─Źlanova posade nad nepreglednim prostranstvima Indijskog oceana.

New York Magazine je do┼íao do povjerljivog dokumenta iz istrage koju o nestanku provodi malezijska policija, a prema njemu je kapetan leta MH370 Zaharie Ahmad Shah mjesec dana prije misterioznog nestanka na svojem simulatoru letio rutom koja je i┼íla duboko u podru─Źja iznad ju┼żnog dijela Indijskog oceana. Vrlo sli─Źnom rutom nakon toga letio je i pravi zrakoplov kojim je upravljao Zaharie i koji je nestao.

Ovaj dokaz Malezija nije razotkrila tijekom podu┼żeg javnog izvje┼í─ça o zaklju─Źcima istrage, a rije─Ź je o do sada naj─Źvr┼í─çoj indiciji da je pilot Zaharie namjerno letio u zaba─Źeni dio oceana, ostao bez goriva i tako ubio sebe i sve ostale osobe na letu MH370.

Do ovih podataka zapravo je do┼íao ameri─Źki FBI kojem su njihovi malezijski kolege jo┼í 2014. godine predali hard diskove s kompliciranog simulatora leta koji je koristio Zaharie. Ameri─Źki su stru─Źnjaci na kraju uspjeli vratiti ┼íest zapisa s Microsoft Flight Simulator X programa iz tjedna prije nego ┼íto je zrakoplov na letu MH370 nestao. Od tih ┼íest zapisa svaki otkriva visinu, brzinu, smjer leta i ostale klju─Źne parametre za simulirani let.

Upravo tu je do┼ílo do u najmanju ruku neobi─Źnog, a zapravo uznemiruju─çeg otkri─ça. Gore spomenuti podaci zajedno rekonstruiraju simulirani let koji kre─çe iz Kuala Lumpura, ide sjeverozapadno prema Molu─Źkom tjesnacu i tada naglo skre─çe ulijevo i kre─çe prema jugu sve dok negdje duboko iznad Indijskog oceana ne ostane bez goriva.

Ljudi koji rade na istrazi o nestanku leta MH370 vjeruju da je taj zrakoplov i┼íao vrlo sli─Źnom rutom, ┼íto baziraju na signalima koje je avion slao prema satelitu nakon ┼íto je pilot prestao s komunikacijom, a avion skrenuo sa svoje prave rute.

Letovi ipak nisu identi─Źni, budu─çi da je avion na simulatoru zavr┼íio 1400 kilometara dalje od mjesta za koje istra┼żitelji smatraju da je lokacija pada MH370. No, i dalje je rije─Ź o zaba─Źenom dijelu Indijskog oceana gdje nema ni─Źega osim vode.

Iako se o ovome dugo pri─Źalo u medijima, sada napokon dolaze neki konkretni podaci bazirani na dokumentima. U svakom slu─Źaju, pilot Zaharie mora biti prvi sumnjivac za nestanak i sasvim sigurni pad aviona s 227 osoba.

Nakon nestanka aviona njegovi su ga prijatelji i obitelj prikazivali kao omiljenog ─Źovjeka koji je svakome bio spreman pomo─çi. ─îvrsti dokazi sa simulatora pak pri─Źaju jednu drugu verziju…
 
(jutarnji.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,