Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » UZNEMIRUJUĆE OTKRIĆE RASVIJETLILO MISTERIJ LETA MALAYSIA AIRLINES MH370: Pilot je na simulatoru letio rutom koja odgovara ruti nestanka zrakoplova

UZNEMIRUJUĆE OTKRIĆE RASVIJETLILO MISTERIJ LETA MALAYSIA AIRLINES MH370: Pilot je na simulatoru letio rutom koja odgovara ruti nestanka zrakoplova

malaysia-mh370Kapetan leta MH370 Zaharie Ahmad Shah mjesec dana prije misterioznog nestanka na svojem simulatoru letio rutom koja je išla duboko u područja iznad južnog dijela Indijskog oceana

Ugledni New York Magazine objavio je u petak navečer ekskluzivnu priču koja vodi korak dalje k rasvjetljavanju misterioznog nestanka putničkog zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu MH370.

Avion na kobnom letu nestao je 8. ožujka 2014. godine kada je iz neobjašnjivih razloga skrenuo sa svoje rute iz Kuala Lumpura prema Pekingu te nakon toga iščeznuo zajedno sa svih 227 putnika i članova posade nad nepreglednim prostranstvima Indijskog oceana.

New York Magazine je došao do povjerljivog dokumenta iz istrage koju o nestanku provodi malezijska policija, a prema njemu je kapetan leta MH370 Zaharie Ahmad Shah mjesec dana prije misterioznog nestanka na svojem simulatoru letio rutom koja je išla duboko u područja iznad južnog dijela Indijskog oceana. Vrlo sličnom rutom nakon toga letio je i pravi zrakoplov kojim je upravljao Zaharie i koji je nestao.

Ovaj dokaz Malezija nije razotkrila tijekom podužeg javnog izvješća o zaključcima istrage, a riječ je o do sada najčvršćoj indiciji da je pilot Zaharie namjerno letio u zabačeni dio oceana, ostao bez goriva i tako ubio sebe i sve ostale osobe na letu MH370.

Do ovih podataka zapravo je došao američki FBI kojem su njihovi malezijski kolege još 2014. godine predali hard diskove s kompliciranog simulatora leta koji je koristio Zaharie. Američki su stručnjaci na kraju uspjeli vratiti šest zapisa s Microsoft Flight Simulator X programa iz tjedna prije nego što je zrakoplov na letu MH370 nestao. Od tih šest zapisa svaki otkriva visinu, brzinu, smjer leta i ostale ključne parametre za simulirani let.

Upravo tu je došlo do u najmanju ruku neobičnog, a zapravo uznemirujućeg otkrića. Gore spomenuti podaci zajedno rekonstruiraju simulirani let koji kreće iz Kuala Lumpura, ide sjeverozapadno prema Molučkom tjesnacu i tada naglo skreće ulijevo i kreće prema jugu sve dok negdje duboko iznad Indijskog oceana ne ostane bez goriva.

Ljudi koji rade na istrazi o nestanku leta MH370 vjeruju da je taj zrakoplov išao vrlo sličnom rutom, što baziraju na signalima koje je avion slao prema satelitu nakon što je pilot prestao s komunikacijom, a avion skrenuo sa svoje prave rute.

Letovi ipak nisu identični, budući da je avion na simulatoru završio 1400 kilometara dalje od mjesta za koje istražitelji smatraju da je lokacija pada MH370. No, i dalje je riječ o zabačenom dijelu Indijskog oceana gdje nema ničega osim vode.

Iako se o ovome dugo pričalo u medijima, sada napokon dolaze neki konkretni podaci bazirani na dokumentima. U svakom slučaju, pilot Zaharie mora biti prvi sumnjivac za nestanak i sasvim sigurni pad aviona s 227 osoba.

Nakon nestanka aviona njegovi su ga prijatelji i obitelj prikazivali kao omiljenog čovjeka koji je svakome bio spreman pomoći. Čvrsti dokazi sa simulatora pak pričaju jednu drugu verziju…
 
(jutarnji.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,