Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UDARNA VIJEST REUTERSA: Agenti bježe glavom bez obzira, CIA se raspada zbog Trumpa!

UDARNA VIJEST REUTERSA: Agenti bježe glavom bez obzira, CIA se raspada zbog Trumpa!

trupp-cijaMoral u CIA opada zbog rasprava novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa s američkim obavještajnim službama

Neki obavještajni agenti već su potpisali svoje ostavke, prenosi Reuters.

Prema riječima visokog dužnosnika jedne obavještajne agencije, raste broj agenata starijih od 50 godina s najmanje 20 godina iskustva, kao i sa najmanje pet godina iskustva u inozemstvu, koji su već potpisali ostavke, ali nisu naveli datum.

“Ovdje vlada velika anksioznost zbog Trampovog očiglednog omaložavanja našeg posla i opasnosti s kojima se suočavamo”, rekao je jedan agent druge obavještajne službe.

Kako su naveli sadašnji i bivši dužnosnici američke vlade, uobičajeno je da ljudi napadaju CIA-u, ali nije uobičajeno da to radi predsjednik.

“Mislim da je to recept za katastrofu”, rekao je Daniel Benjamin koji je bio u odjelu za borbu protiv terorizma u Bijeloj kući i State Departmentu u vrijeme vladavine demokrata.

Trump je optužio političke protivnike – i demokrate i republikance, da su zajedno sastavili neprovjerene tvrdnje koje ga povezuju s Rusijom i kazao da su taj dokument najvjerojatnije sastavile obavještajne službe, prenosi Reuters.

On je na svom Twitter profilu napisao da su podatke sastavili “ljigavi” politički operativci i iz redova demokrata i iz redova republikanaca, kao i propali špijun, a da je Rusija demantirala da postoji bilo kakav takav dokument.

“Njih su najvjerojatnije sastavile obavještajne agencije, iako su znale da nemaju dokaze i da ih nikada neće imati”, napisao je Trump na Twitteru i dodao da će njegovo osoblje u roku od 90 dana objaviti pun izvješće o hakiranju.

Šef Nacionalne obavještajne službe James Kleper izjavio je u srijedu da meterijal koji su o Trumpu objavili mediji nisu proizašle od obavještajnih agencija, kao i da one nisu otkrile od koga potječu te informacije.
 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,