Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UDARNA VIJEST REUTERSA: Agenti bje┼że glavom bez obzira, CIA se raspada zbog Trumpa!

UDARNA VIJEST REUTERSA: Agenti bje┼że glavom bez obzira, CIA se raspada zbog Trumpa!

trupp-cijaMoral u CIA opada zbog rasprava novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa s ameri─Źkim obavje┼ítajnim slu┼żbama

Neki obavještajni agenti već su potpisali svoje ostavke, prenosi Reuters.

Prema rije─Źima visokog du┼żnosnika jedne obavje┼ítajne agencije, raste broj agenata starijih od 50 godina s najmanje 20 godina iskustva, kao i sa najmanje pet godina iskustva u inozemstvu, koji su ve─ç potpisali ostavke, ali nisu naveli datum.

“Ovdje vlada velika anksioznost zbog Trampovog o─Źiglednog omalo┼żavanja na┼íeg posla i opasnosti s kojima se suo─Źavamo”, rekao je jedan agent druge obavje┼ítajne slu┼żbe.

Kako su naveli sada┼ínji i biv┼íi du┼żnosnici ameri─Źke vlade, uobi─Źajeno je da ljudi napadaju CIA-u, ali nije uobi─Źajeno da to radi predsjednik.

“Mislim da je to recept za katastrofu”, rekao je Daniel Benjamin koji je bio u odjelu za borbu protiv terorizma u Bijeloj ku─çi i State Departmentu u vrijeme vladavine demokrata.

Trump je optu┼żio politi─Źke protivnike – i demokrate i republikance, da su zajedno sastavili neprovjerene tvrdnje koje ga povezuju s Rusijom i kazao da su taj dokument najvjerojatnije sastavile obavje┼ítajne slu┼żbe, prenosi Reuters.

On je na svom Twitter profilu napisao da su podatke sastavili “ljigavi” politi─Źki operativci i iz redova demokrata i iz redova republikanaca, kao i propali ┼ípijun, a da je Rusija demantirala da postoji bilo kakav takav dokument.

“Njih su najvjerojatnije sastavile obavje┼ítajne agencije, iako su znale da nemaju dokaze i da ih nikada ne─çe imati”, napisao je Trump na Twitteru i dodao da ─çe njegovo osoblje u roku od 90 dana objaviti pun izvje┼í─çe o hakiranju.

┼áef Nacionalne obavje┼ítajne slu┼żbe James Kleper izjavio je u srijedu da meterijal koji su o Trumpu objavili mediji nisu proiza┼íle od obavje┼ítajnih agencija, kao i da one nisu otkrile od koga potje─Źu te informacije.
 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,