Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » A OPTU┼ŻILI RUSIJU: Hakirani email ┼íefa izborne kampanje Hillary Clinton imao lozinku koju bi i dijete moglo probiti

A OPTU┼ŻILI RUSIJU: Hakirani email ┼íefa izborne kampanje Hillary Clinton imao lozinku koju bi i dijete moglo probiti

podesta-emai-lozinkal┼áef kampanje Hillary Clinton John Podesta izjavio je da FBI istra┼żuje stoji li Rusija iza hakiranja njegove privatne elektroni─Źke po┼íte koja je imala lozinku koje bi i dijete moglo probiti

Bliski suradnik Hillary Clinton rekao je da je istraga dio šireg postupka u vezi s navodima da su skupine povezane s Rusijom hakirale Demokratsku stranku i email John Podeste.

Otkriveno je da je 14-godi┼ínjak mogao hakirati izbore u SAD, jer je lozinka emaila John Podeste bila “lozinka” (“password” eng.). Zna─Źi, lozinke je bila “lozinka”.

Obavje┼ítajna zajednica se obru┼íila na ruske hakere koje je okrivila za ugro┼żavanje ameri─Źke internetske sigurnosti i utjecaj na izborni rezultat, no sada se ─Źini da je haker po─Źetnik mogao provaliti u ra─Źunalo predsjenika kampanje Hillary Clinton Johna Podeste.

U ekskluzivnom intervjuu za Fox News, osniva─Ź WikiLeaksa Julian Assange je otkrio da je John Podesta imao lozinku na svojem ra─Źunalu: “password”.

Assange je rekao da je “14-godi┼ínje dijete moglo hakirati Podestu na taj na─Źin.”

WikiLeaks je objavio tisu─çe emailova predsjednika kampanje Hillary Clinton Johna Podesta tijekom pro┼ílogodi┼ínje izborne kampanje i uvijek je tvrdio da izvor curenja nije bio od strane dr┼żavnih aktera.

Novoizabrani predsjednik Donald Trump smatra da je obavje┼ítajna zajednica sve shvatila krivo, te da navedeni izvor curenja nije Rusija ili profesionalni haker, ve─ç je mogao biti tinejd┼żer od 150 kila koji je to radio iz podruma svoje mame.
 


 
Fox News je izjavio: “Podesta je rekao da mu je zaporka bila rije─Ź “password”. Dakle, to je ne┼íto ┼íto bi … 14-godi┼ínje dijete moglo hakirati.”

Assange je tako─Ĺer tvrdio da ni Hillary Clinton i sama “gotovo nije ni poku┼íavala” odr┼żati svoje privatne poruke e-po┼íte sigurnima od potencijalno neprijateljskih dr┼żava tijekom svog mandata kao dr┼żavne tajnice.

Assange je u vi┼íe navrata demantirao tvrdnje Obamine administracije da je Rusija bila iza hakerskih napada kojima su izlo┼żeni emailovi stranke DNC i Hohna Podesta. Assange je tako─Ĺer u vi┼íe navrata govorio da WikiLeaksov izvor emailova nije bila ruska vlada ili bilo kakva “dr┼żavna institucija”, i rekao je da administracija na odlasku poku┼íava “delegitimizirati” novoizabranog predsjednika Donald Trumpa prave─çi ovakve tvrdnje.

U prvom dijelu intervjua, Assange je kritizirao 29. prosinac, nakon što je objavljen izvještaj, predsjednik Barack Obama je protjerano 35 ruskih diplomata i zatvorio dva ruska predstavništva.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,