Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » A OPTUŽILI RUSIJU: Hakirani email šefa izborne kampanje Hillary Clinton imao lozinku koju bi i dijete moglo probiti

A OPTUŽILI RUSIJU: Hakirani email šefa izborne kampanje Hillary Clinton imao lozinku koju bi i dijete moglo probiti

podesta-emai-lozinkalŠef kampanje Hillary Clinton John Podesta izjavio je da FBI istražuje stoji li Rusija iza hakiranja njegove privatne elektroničke pošte koja je imala lozinku koje bi i dijete moglo probiti

Bliski suradnik Hillary Clinton rekao je da je istraga dio šireg postupka u vezi s navodima da su skupine povezane s Rusijom hakirale Demokratsku stranku i email John Podeste.

Otkriveno je da je 14-godišnjak mogao hakirati izbore u SAD, jer je lozinka emaila John Podeste bila “lozinka” (“password” eng.). Znači, lozinke je bila “lozinka”.

Obavještajna zajednica se obrušila na ruske hakere koje je okrivila za ugrožavanje američke internetske sigurnosti i utjecaj na izborni rezultat, no sada se čini da je haker početnik mogao provaliti u računalo predsjenika kampanje Hillary Clinton Johna Podeste.

U ekskluzivnom intervjuu za Fox News, osnivač WikiLeaksa Julian Assange je otkrio da je John Podesta imao lozinku na svojem računalu: “password”.

Assange je rekao da je “14-godišnje dijete moglo hakirati Podestu na taj način.”

WikiLeaks je objavio tisuće emailova predsjednika kampanje Hillary Clinton Johna Podesta tijekom prošlogodišnje izborne kampanje i uvijek je tvrdio da izvor curenja nije bio od strane državnih aktera.

Novoizabrani predsjednik Donald Trump smatra da je obavještajna zajednica sve shvatila krivo, te da navedeni izvor curenja nije Rusija ili profesionalni haker, već je mogao biti tinejdžer od 150 kila koji je to radio iz podruma svoje mame.
 

 
Fox News je izjavio: “Podesta je rekao da mu je zaporka bila riječ “password”. Dakle, to je nešto što bi … 14-godišnje dijete moglo hakirati.”

Assange je također tvrdio da ni Hillary Clinton i sama “gotovo nije ni pokušavala” održati svoje privatne poruke e-pošte sigurnima od potencijalno neprijateljskih država tijekom svog mandata kao državne tajnice.

Assange je u više navrata demantirao tvrdnje Obamine administracije da je Rusija bila iza hakerskih napada kojima su izloženi emailovi stranke DNC i Hohna Podesta. Assange je također u više navrata govorio da WikiLeaksov izvor emailova nije bila ruska vlada ili bilo kakva “državna institucija”, i rekao je da administracija na odlasku pokušava “delegitimizirati” novoizabranog predsjednika Donald Trumpa praveći ovakve tvrdnje.

U prvom dijelu intervjua, Assange je kritizirao 29. prosinac, nakon što je objavljen izvještaj, predsjednik Barack Obama je protjerano 35 ruskih diplomata i zatvorio dva ruska predstavništva.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,