Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SVE U JEDNOM DANU: Trump zaprijetio Ujedinjenim narodima, Duterte rekao da će ih spaliti, a Izrael da neće poštivati njihove rezolucije

SVE U JEDNOM DANU: Trump zaprijetio Ujedinjenim narodima, Duterte rekao da će ih spaliti, a Izrael da neće poštivati njihove rezolucije

trump-fire-unTRI UDARA NA UN U SAMO JEDNOM DANU – PREDSJENIK FILIPINA DUTERTE “OBEĆAO” DA ĆE IH PRVOM PRILIKOM SPALITI

Tri udara na Ujedinjene nacije u samo jednom danu!

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je da njegova zemlja neće poštovati rezoluciju usvojenu u Vijeću sigurnosti UN-a kojom se zvaničn Tel Aviv poziva da prestane graditi naselja za koloniste a palestinskim teritorijima.

Gotovo istovremeno je novoizabrani predsjednik SAD – Donald Trump – najavio da će se poslije svoje inauguracije (20 siječnja) “prema ujedinjenim narodima sve izmijeniti”.

Pritom je dodatno naglasio: “Što se tiče Ujedinjenih naroda, sve će biti drugačije nakon 20. siječnja”.

Obamin nasljednik nije otkrio što će sve biti drugačije, ali je činjenica da se njegova “prijetnja” pojavila samo koji sat nakon što je Vijeće Sigurnosti UN-a izglasao pomenutu rezoluciju za koju je glasovalo 14 zemalja, a samo su se Sjedinjene Države suzdržale od glasovanja ..

Netanyahu je javno tražio od Bijele kuće da na tu rezoluciju stavi veto.

Trump je, inače, ocijenio da usvojena rezolucija pogoršava poziciju Izraela na pregovorima s Palestincima.

Treći udar na UN došao je s Filipina. Njihov predsjednik Rodrigo Duterte – prilikom nastupa u vojnoj bazi Uamboanga na jugu zemlje – rekao je i ovo:

“Možete se žaliti Ujedinjenim narodima koje ću spaliti ako otputujem u SAD.”

Duterte je na ovaj način reagirao na optužbe iz Ujedinjenih naroda zbog likvidacija osoba uključenih u promet narkotika. Za isto je vrhovnog povjerenika UN za ljudska prava – Zejda al-Huseina – nazvao “idiotom”.

Nešto ranije je, u sličnoj situaciji, najavljivao istupanje svoje zemlje iz UN i Međunarodnog kaznenog suda, kao i raskid savezničkih odnosa sa SAD-om.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,