Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KAO U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ? Amerika formira centar za borbu protiv strane propagande i dezinformacija

KAO U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ? Amerika formira centar za borbu protiv strane propagande i dezinformacija

bijela-kucaBarack Obama u zadnje vrijeme i na kraju svojeg predsjedničkog mandata potpisuje jako puno aktova koji graniče sa znansvenom fantastikom. Zadnji zakon kojeg je potpisao ga može usporediti sa Goebbelsom

Financiranje Ministarstva obrane SAD u 2017. obuhvaćat će i osnivanje posebnog centra za borbu protiv strane propagande, a američki predsjednik Barack Obama potpisao je u petak odgovarajući zakon ministarstva obrane.

Sukladno Članku 1259S zakona, iz proračuna će biti izdvojena sredstva za izgradnju centra koji će “voditi i koordinirati akcije za praćenje strane propagande, širenja lažnih informacija i “lažnih vijesti” koje imaju za cilj podrivanje nacionalnih interesa SAD”.

Centar će se, također, baviti “razvijanjem strategije za borbu protiv takvih kampanja”.

Pod nadležnost centra, između ostalog, potpadat će i “distribucija bespovratnih sredstava (grantova) za podržavanje skupina civilnog društva, novinara, nevladinih organizacija, privatnih tvrtki i akademskih institucija koje se bave analizom, prikupljanjem podataka i borbom protiv stranih dezinformacija”, navodi se u proračunu za obranu SAD za 2017. godinu.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,