Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KAO U NACISTI─îKOJ NJEMA─îKOJ? Amerika formira centar za borbu protiv strane propagande i dezinformacija

KAO U NACISTI─îKOJ NJEMA─îKOJ? Amerika formira centar za borbu protiv strane propagande i dezinformacija

bijela-kucaBarack Obama u zadnje vrijeme i na kraju svojeg predsjedni─Źkog mandata potpisuje jako puno aktova koji grani─Źe sa znansvenom fantastikom. Zadnji zakon kojeg je potpisao ga mo┼że usporediti sa Goebbelsom

Financiranje Ministarstva obrane SAD u 2017. obuhva─çat ─çe i osnivanje posebnog centra za borbu protiv strane propagande, a ameri─Źki predsjednik Barack Obama potpisao je u petak odgovaraju─çi zakon ministarstva obrane.

Sukladno ─îlanku 1259S zakona, iz prora─Źuna ─çe biti izdvojena sredstva za izgradnju centra koji ─çe “voditi i koordinirati akcije za pra─çenje strane propagande, ┼íirenja la┼żnih informacija i “la┼żnih vijesti” koje imaju za cilj podrivanje nacionalnih interesa SAD”.

Centar ─çe se, tako─Ĺer, baviti “razvijanjem strategije za borbu protiv takvih kampanja”.

Pod nadle┼żnost centra, izme─Ĺu ostalog, potpadat ─çe i “distribucija bespovratnih sredstava (grantova) za podr┼żavanje skupina civilnog dru┼ítva, novinara, nevladinih organizacija, privatnih tvrtki i akademskih institucija koje se bave analizom, prikupljanjem podataka i borbom protiv stranih dezinformacija”, navodi se u prora─Źunu za obranu SAD za 2017. godinu.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,