Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ┼áVEDSKA VLADA: ‘Situacija se pogor┼íava, ubrzajte pripreme i napravite planove za rat s Rusijom!’

┼áVEDSKA VLADA: ‘Situacija se pogor┼íava, ubrzajte pripreme i napravite planove za rat s Rusijom!’

rusija-svedska┼ávedska vlada pozvala je lokalne vlasti ┼íirom zemlje da ubrzaju pripremu planova za mogu─çi budu─çi rat dok rastu napetosti s Rusijom, rekao je u petak jedan ┼ívedski du┼żnosnik

Lokalne vlasti dobile su pismo o tome ovaj tjedan, rekao je Svante Werger, voditelj slu┼żbe za informiranje Agencije za izvanredne situacije.

Ruska aneksija Krima i sukob na istoku Ukrajine zabrinjavaju Švedsku i njezine susjede, a švedski ministar obrane Peter Hultqvist rekao je prošli mjesec da se situacija i dalje pogoršava.

“Planiranje za prijetnju rata u praksi je, u velikoj mjeri, izostalo od 2000.”, rekao je Werger. “Zahtjevi su sada druga─Źiji i odredbe ─çe biti stro┼że.”

Stockholm je pro┼íle godine odlu─Źio poja─Źati civilnu za┼ítitu i pismo lokalnim vlastima dio je tih napora, rekao je.

To ─çe uklju─Źivati sudjelovanje gradskih du┼żnosnika u vje┼żbama s vojskom, osiguranje sigurnih komunikacija i provjeru skloni┼íta, navodi agencija u pismu.

┼ávedska, koja nije ─Źlanica NATO-a, ja─Źa svoje oru┼żane snage. Zna─Źajno je pove─çala izdvajanja za obranu i ponovno rasporedila vojnike na balti─Źkom otoku Gotlandu.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,