Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » NJEMAČKA: One koji prenose rusku propagandu i ‘lažne vijesti’ ćemo trpati u zatvore!

NJEMAČKA: One koji prenose rusku propagandu i ‘lažne vijesti’ ćemo trpati u zatvore!

merkel-zloVlast u Njemačkoj bi mogla provesti zakon koji će web stranice koje objavljuju sve što se smatra “lažnim vijestima” smatrati kriminalnim prijestupnicima, što bi rezultiralo čak i zatvorom

Nakon opsežnih izvještaja koji su pokazali da su ruski hakeri utjecali na ishod američkih izbora, njemački zastupnici su pozvali na kampanju borbe protiv “lažne vijesti” kojom bi se to usporedilo sa pravim zločinom, navodeći bojazan da bi Rusija utjecala na njemačke izbore na sličan način.

Patrick Sensburg, viši zastupnik u stranci Angele Merkel, Kršćansko-demokratske unije (CDU), rekao je: “Ciljane dezinformacije koje destabiliziraju državu bi trebale biti kazneno djelo. Moramo razmotriti o tome da napravimo neku vrstu ‘testne liste ili web stranice’ koja bi otkrivala i identificirala propagandne stranice.”

Štoviše, Stephan Mayer, član CDU-ove bavarske sestrinske stranke, izjavio je za Reuters da se slaže s zahtjevom za kazneno djelo zbog dezinformiranja.

Političar je ukazao na povećanje hakerskih napada na stranke i političke organizacije, kao i dezinformacije. Počinitelji nas, prema njemu, obasipaju pogrešnim podacima da bi postigli određeni učinak i utjecali na izbore.

Nadalje, Johannes Fechner, glasnogovornik parlamentarne skupine stranke SPD je rekao: “Mi to trebamo regulirati i trebaju postojati sankcije ako društvena mreža zna za “lažne vijesti” i ne izbriše ih.”

Poziv na ovaj prijedlog je podržao i Sensburgov stranački kolega Ansgar Heveling, predsjednik utjecajnog odbora unutarnjih poslova njemačkog parlamenta.

On je rekao: “Mi smo posljednji put vidjeli kampanje dezinformacija tijekom Hladnog rata, sada su očito one oživljene s novim medijskim mogućnostima”.

Tko je jedini proizvodio propagandu za vrijeme Hladnog rata? Pa oni koji su posjedovali masovne medije u Europi i Americi!

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , ,