Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BILL GATES želi da Donald Trumpa ubiju kao i Kennedyja (VIDEO)

BILL GATES želi da Donald Trumpa ubiju kao i Kennedyja (VIDEO)

gates-trumpSuosnivač i predsjednik Microsofta i filantrop Bill Gates kazao je u utorak da je razgovarao s novoizabranim predsjednikom SAD Donald Trumpom o brojnim temama, ali ga i pozvao da potakne i inspirira naciju kao što je to svojevremeno učinio John F. Kennedy

Gates je za tv-mrežu CNBC rekao da vjeruje da bi na isti način na koji je predsjednik Kennedy govorio o američkoj svemirskoj misiji početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, u čemu ga je podržala cijela zemlja, trebalo uputiti poticajnu poruku naciji koja bi pokazala da će Trumpova administracija od Amerike napraviti lidera inovacija tako što će pokrenuti stvari u obrazovanju ili zaustaviti širenje epidemije, pritom odbacujući regulatorne barijere.

Gates je rekao da je nedavno prvi put telefonom razgovarao sa Trumpom dodajući da njih dvojica imaju “puno zajedničkih prijatelja”.

Gates je okupio bogate donatore s inicijativom osigurati investicije od više od jedne milijarde dolara u nove tehnologije na polju čiste energije, u cilju borbe protiv globalnog zagrijavanja, priopćila je njegova zaklada.

Fond, pod nazivom “Novi energetski poduhvati” (BEV), okupio je među investitorima, između ostalih, vlasnika i osnivača Amazona Jeff Bezosa (vlasnik Washington Posta koji vodi trenutnu akciju protiv “lažnih vijesti”), filantropskog financijera George Sorosa, Britanca Richard Bransona koji je osnovao grupu Virgin i direktora Facebooka Mark Zuckerberga.

Na Twitteru su odmah buknule reakcije, a mišljenja su podijeljena. Neki hvale Gatesa, a neki ga nazivaju “izdajnikom demokratskih vrijednosti”, pa je tako jedan od korisnika napisao komentar koji podsjeća na čuvenu izdaju iz Rima: “Zar i ti, Bill Gatese?”

Zašto je Gates spomenuo Kennedyja i usporedio ga sa Trumpom očita je bila nemjera usporediti ova dva predsjednika. Bilo je i učinkovitijih predsjednika u američkoj povijesti koji su čak i više inspirirali i bili inovativniji u razvoju svemirskog programa nego Kennedy.

Očito je Bill Gates odlučio poslao skrivenu poruku javnosti što bi se moglo uskoro desiti Trumpu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,