Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GDJE JE TO GLOBALNO ZATOPLJENJE? Snijeg nikad viđen na tim visinama zatrpao tropske Havaje, nanosi i do 1,5 metar! (VIDEO)

GDJE JE TO GLOBALNO ZATOPLJENJE? Snijeg nikad viđen na tim visinama zatrpao tropske Havaje, nanosi i do 1,5 metar! (VIDEO)

havaji-snijegDijelovi američke savezne države Havaji nalazi se pod zimskom uzbunom, nakon što je u protekla tri dana ponegdje na otocima napadalo i do 90 centimetara snijega

Meteorolozi ističu kako nije neobično da ovaj tropski otok zabijeli snijeg, ali nikada u tolikoj količini i na tako maloj nadmorskoj visini.

Najviše snježnih padalina ima na dva najviša vrha – Mauna Kei i Mauna Loi.

Ostale dijelove Havaja pogodile su poplave, javljaju američki mediji. Prognostičari još više snijega najavljuju za danas.

Inače, vrhovi Mauna Kea i Mauna Loa popularni su među skijašima i snowboarderima.

Kako kaže meteorolog Matt Foster za Los Angeles Times, na oba vrha, inače viša od 4.200 metara, pet ili šest puta godišnje padne snijeg.
 

 
Nacionalna meteorološka služba priopćila je da snijeg nije neobičan za ove dvije planine, čije visine su oko 4.000 metara.
 

 
Međutim, ovolika količina snijega u dva-tri dana je visoka količina u odnosu na uobičajene padavine na tim mjestima. Tako, naprimjer, prošle zime tamo uopće nije bilo snijega.

Naravno, meteorolozi su slučajno zaboravili reći kako je bilo u zadnjih 10 godina na tim mjestima.
 

 
(net.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,