Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ITALIJA DOBILA SVOJ MINI-BREXIT: Premijer Italije i bilderbergerovac Matteo Renzi izgubio! Anti-establi┼íment revolucija u EU po─Źela!

ITALIJA DOBILA SVOJ MINI-BREXIT: Premijer Italije i bilderbergerovac Matteo Renzi izgubio! Anti-establi┼íment revolucija u EU po─Źela!

renzi-eu─îAK 60 POSTO SUDIONIKA REFERENDUMA JE GLASALO PROTIV PREMIJEROVIH PRIJEDLOGA

Talijanski premijer i ─Źlan Bilderberg grupe Matteo Renzi do┼żivio je neuspjeh na ustavnom referendumu koji je sam inicirao.

Sam Renzi je priznao referendumski poraz i najavio da ─çe 5. prosinca oti─çi u dvorac Kvirinale i predsjedniku Italije – kako je i obe─çao u slu─Źaju poraza – podnijeti ostavku. Pritom je rekao:

“Izgubio sam. U talijanskoj politici dosad nitko nije dobivao, ali nitko nije ni gubio. Ja sam druk─Źiji. Nisam vam mogao donesti pobjedu i priznajem svoju odgovornost za ovaj poraz. Odaziv je bio neo─Źekivano visok. Ovo je bio praznik demokracije. ─îestitam pobjedu svima koji nisu podr┼żali moju reformu “.

Ovaj debakl rimskog globaliste mo┼że imati zna─Źaj talijanskog mini-brexita i imati lan─Źane posljedice koje ─çe dodatno zaljuljati stvari u Europskoj uniji.

Da podsjetimo: Renzi je jo┼í krajem pro┼íle godine izgovorio: “Ako izgubim na referendumu – to ─çe biti poraz moje politike i podnijet ─çu ostavku”.

Poraz nije bio tijesan. Jer, protiv Renzijeve ustavne reforme se izjasnilo 59,1 posto iza┼ílih na glasovanje, a u referendumu je sudjelovalo do 70 posto talijanskih bira─Źa.

─îim je no─ças postalo jasno da je Renzi “pukao”, njegovi politi─Źki protivnici su organizirali spontani miting ispred sjedi┼íta vlade u Rimu. Okupljeni su skandirali: “Ostavka, ostavka!”

Oporbena stranka “Naprijed, Italijo!” I njezin lider Silvio Berlusconi ocijenili su i zatra┼żili: “Ovo je velika pobjeda demokracije! Renzi mora podnijeti ostavku! “

Ostavku premijera je zatra┼żio i ─Źelnik Lige Sjevera Matteo Salvini.

Oporba, ina─Źe, inzistira na izvanrednim izborima.

Renzijeva propala reforma predvi─Ĺala je, pored ostalog, da talijanski Senat prestane biti tijelo koje se bira. Njegova namjera je bila da oslabi Senat i njegove kontrolne funkcije nad vladom.

Treba podsjetiti da on nije pobijedio na izborima i da je to ve─ç tre─ça Vlada od 2011. godine u Italiji koja je na vlasti, a da nije dobila podr┼íku na izravnim parlamentarnim izborima, pa je vrlo va┼żno da se to promijeni┬á
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,