Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN POSTAO GAZDA REGIJE: Rusija u Siriji postaje mo─çna kao nekada SSSR!

PUTIN POSTAO GAZDA REGIJE: Rusija u Siriji postaje mo─çna kao nekada SSSR!

putin-sirija-vojskaRuska nadmo─ç u Aleppu i pobjeda Donald Trumpa u SAD otvaraju Vladimiru Putinu vrata regije i vra─çaju Moskvu u centar me─Ĺunarodnih zbivanja

Mnogi analiti─Źari smatraju da je dolazak Donalda Trumpa na ─Źelo Amerike mo┼żda po─Źetak ere u kojoj ─çe Rusija dosti─çi snagu i mo─ç nekada┼ínjeg SSSR-a.

Stru─Źnjak za rusku politiku Edward Lucas, analiziraju─çi me─Ĺunarodne odnose, pi┼íe da je restauracija SSSR-a u tijeku, a da Amerika ne planira ni┼íta u─Źiniti da to sprije─Źi.

─îak se novoizabrani predsjednik SAD zala┼że za ┼íto bolje odnose s Kremljom, a nedavno je izjavio da je “ludost” istovremeno napasti i d┼żihadiste i sirijsku vojsku jer bi to moglo dovesti do rata s Rusijom, ─Źemu se on o┼ítro protivi.

Putinu u prilog ide i najava sirijskog predsjednika Bashar al Assada da je spreman na suradnju sa Trumpom.

Istovremeno, u Europi proruski kandidati pobje─Ĺuju na izborima u Bugarskoj i Moldaviji, ─Źime se ruski utjecaj ponovno ┼íiri ka dijelovima Europe koji su u vrijeme hladnoratovskih odnosa bili okrenuti Kremlju.

Pored toga ┼íto joj se kockice sla┼żu na me─Ĺunarodnom planu, Moskva na terenu pokazuje nadmo─ç. Danono─çna bombardiranja dijelova Aleppa koje kontroliraju pobunjenici pokazala su svu razornu mo─ç ruskog arsenala.

Upravo zahvaljuju─çi ruskoj intervenciji, Assadove snage prvi put su u prednosti u odnosu na pobunjenike i d┼żihadiste, pi┼íe “Economist”.
 
(blic.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,