Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN POSTAO GAZDA REGIJE: Rusija u Siriji postaje moćna kao nekada SSSR!

PUTIN POSTAO GAZDA REGIJE: Rusija u Siriji postaje moćna kao nekada SSSR!

putin-sirija-vojskaRuska nadmoć u Aleppu i pobjeda Donald Trumpa u SAD otvaraju Vladimiru Putinu vrata regije i vraćaju Moskvu u centar međunarodnih zbivanja

Mnogi analitičari smatraju da je dolazak Donalda Trumpa na čelo Amerike možda početak ere u kojoj će Rusija dostići snagu i moć nekadašnjeg SSSR-a.

Stručnjak za rusku politiku Edward Lucas, analizirajući međunarodne odnose, piše da je restauracija SSSR-a u tijeku, a da Amerika ne planira ništa učiniti da to spriječi.

Čak se novoizabrani predsjednik SAD zalaže za što bolje odnose s Kremljom, a nedavno je izjavio da je “ludost” istovremeno napasti i džihadiste i sirijsku vojsku jer bi to moglo dovesti do rata s Rusijom, čemu se on oštro protivi.

Putinu u prilog ide i najava sirijskog predsjednika Bashar al Assada da je spreman na suradnju sa Trumpom.

Istovremeno, u Europi proruski kandidati pobjeđuju na izborima u Bugarskoj i Moldaviji, čime se ruski utjecaj ponovno širi ka dijelovima Europe koji su u vrijeme hladnoratovskih odnosa bili okrenuti Kremlju.

Pored toga što joj se kockice slažu na međunarodnom planu, Moskva na terenu pokazuje nadmoć. Danonoćna bombardiranja dijelova Aleppa koje kontroliraju pobunjenici pokazala su svu razornu moć ruskog arsenala.

Upravo zahvaljujući ruskoj intervenciji, Assadove snage prvi put su u prednosti u odnosu na pobunjenike i džihadiste, piše “Economist”.
 
(blic.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,