Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLOBALISTI PONOVO POPUŠILI: Pristalice nezavisnosti Kalifornije otvaraju ambasadu u Rusiji?!

GLOBALISTI PONOVO POPUŠILI: Pristalice nezavisnosti Kalifornije otvaraju ambasadu u Rusiji?!

cali-republiInicijativa “Da Kalifornija”, koja zastupa ideju odvajanja Kalifornije od Sjedinjenih Američkih Država, želi otvoriti “veleposlanstvo” države Kalifornije u Rusiji

Grupa “DA Kalifornija” pojavila se nešto prije izbora. Čelnik aktivista Louis Marinelli posjetio je Rusiju prije dva mjeseca i sastao se sa Antiglobalističkim pokretom Rusije.

Lider pokreta upoznao se s ruskim antiglobalistima krajem rujna na konferenciji u Moskvi. Marinelli kaže da članovi ruskog pokreta dijele njegovo uvjerenje da država ima pravo na samoopredjeljenje, navodi list.

Marinelli je izjavio da se njegova “veleposlanstvo” neće baviti diplomatskim pitanjima, već će radije biti nastavno-metodološki centar koji će Rusima govoriti o povijesti i kulturi Kalifornije, jačati trgovinske veze i promovirati turizam.

Marinelli planira otvoriti ovakve centre po cijelom svijetu. On smatra da će to pomoći da Kalifornija brzo dobije pravo na neovisnost, navodi se u članku.

Marinelli je stanovnik Kalifornije i bivši nastavnik ruskog jezika. Lider pokreta “DA Kalifornija” je spreman komunicirati sa skupinama iz različitih zemalja, bez obzira na to kako ih doživljavaju u okruženju, glavno je da te skupine dijele njihovu težnju ka neovisnosti.

“Zbog toga ne vidimo problem da se ne putuje u Rusiju ili, primjerice, potpiše sporazum s ruskom grupom”, izjavio je Marinelli.

Hashtag “Calexit” odmah je stekao popularnost na društvenim mrežama 9. studenog nakon objavljivanja izbornih rezultata na kojima je pobijedio republikanac Donald Trump.

U nazivu hashtaga je direktna analogija s “Brexitom” za koji su stanovnici Velike Britanija glasovali u lipnju, podsjeća list.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,