Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Poljaci proglasili Krista za svog ‘kralja’ i obećali da će sve podrediti ‘Isusovim zakonima’

Poljaci proglasili Krista za svog ‘kralja’ i obećali da će sve podrediti ‘Isusovim zakonima’

isus-kraljPoslanica Prava i Pravde Beata Mateušak Pjeluhi je proteklog tjedna čak predložila da ateisti, pravoslavci i muslimani budu protjerani ako ne potpišu da će poštovati Ustav Poljske i katoličke vrijednosti

Povodom 1050. godišnjice početka pokrštavanja Poljske, u Krakovu je na svečanom bogoslužju, uz prisustvo predsjednika Andrzej Dude, Isus Krist je “ustoličen” za “kralja” kome je “predana vlast nad zemljom i narodom”, uz obećanje da će se sve podrediti “Isusovim zakonima”.

Dokument Poljske katoličke crkve o “ustoličenju” Isusa čitat će se u nedjelju u svim katoličkim crkvama diljem Poljske.

Mitropolit krakovski, kardinal Stanjislav Điviš koji je u katoličkom svetištu Božjega Milosrđa služio misu, kazao je da “svjesno, svečano, kolektivno priznanje da je Isus kralj Poljske” predstavlja “izraz zahvalnosti Poljaka za Isusovu vjernost” tom narodu.

Sudjelovanje poljskog predsjednika Andrzeja Dude i premijerke Beate Sidle dalo je ceremoniji u Krakowu rang viši od čisto crkvenog, a pred svetištem je na kiši i u blatu proglašenje pratilo 100.000 vjernika.

Prije Isusa je, kao “kraljica Poljske”, ustoličena Bogorodica Marija, 1656. godine, a to ustoličenje je poljski kardinal Stefan Višinjski obnovio 1956. godine.

Od prošle godine, kada je na vlast došla konzervativna stranka Pravo i Pravda bivšeg premijera Jaroslawa Kaczynskog, raste utjecaj Poljske katoličke crkve na politički život.

Poslanica Prava i Pravde Beata Mateušak Pjeluhi je proteklog tjedna čak predložila da ateisti, pravoslavci i muslimani budu protjerani ako ne potpišu da će poštovati Ustav Poljske i katoličke vrijednosti.
 
(fakti.org)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,